Hopp til hovedinnholdet

Teller seksuell lek som små barn å miste jomfrudommen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år, snart 16, og har hatt en uvanlig sittuasjon når jeg var liten. Jeg og en god jentevenn har når vi var 8 og 9 år tror jeg, kan ikke huske helt, gjort som det heter på engelsk; touched tips. Så jeg va litt inne i vanginaen hennes med penisen min. Jeg lurer på om dette tells som, å miste jomfrudommen. Jeg angrer på å ha gjort det og har ikke sagt det til NOEN. Vi har gjort det flere ganger, men det er alt sammen leeenge siden. Hjelp!

Besvart 25.02.2019 17:43
 

Svar
Hei gutt 15 år. 

Så fint at du skrev til oss. 

Du er fortsatt jomfru. Seksuell lek som barn teller ikke med. Det er du som bestemmer hva som gjelder som første gangs seksualitet med en annen. 

De situasjonene du beskriver er ikke uvanlig. Det er mange små barn som leker seksuelle leker sammen. Ofte stopper man disse lekene før puberteten, men noen kan fortsette å leke litt inn i puberteten. 

Barn er nysgjerrige, de prøver seg fram i møte med jevnaldrende og seg selv. De kjenner hva som er godt og spennende. De leker og utforsker og erfarer gjennom leken hvordan de kan påvirke og hvordan de påvirkes. Når begge vil det man gjør, er dette en fin måte å øve seg på åpenhet, lyst, grenser og kontroll. 

Du har med andre ord ingenting å angre på. Anger hjelper dessuten ikke. Det er når man ser med sine 15 år gamle øyne på det lille barnet man var, at angeren og kanskje skamfølelsen kommer.

Det å akseptere at dere gjorde det dere gjorde, og heller glede deg over disse gode hemmelighetene, er mye bedre. 

Nyt kroppen og kjønnet ditt og gled deg over framtidig seksuell utforskning med en annen. 

Hvis du har behov for å snakke med noen om dette, kan du snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex