Hopp til hovedinnholdet

Vi begge har lyst til å ha sex, men er det lurt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har tenkt til og ha sex med en som er ett år eldre en meg, vi begge har lyst, men er det lurt? Jeg går bare k 7 klasse. Og ja jeg har en stor penis på 14 cm. Håper dere kan svare:)

Besvart 08.03.2019 22:10
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Så fint at du skrev til oss her på ung.no
 
Du går bare i 7.klasse og du er 13 år. Det at du undrer deg på om det er lurt å ha sex med en annen, er kanskje fordi du er så ung? 
 
Det at penisen er stor er ikke et sikkert tegn på at man er klar for å ha sex med en annen. 
 
Som du kanskje vet er den seksuelle lavalder 16 år. Vi har denne loven for å beskytte barn og ungdom mot overgrep fra de som er 16 år og eldre, og også voksne. Loven er også der for å beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk/kroppslig og også tankemessig/psykisk
 
Det er endel ting du du bør tenke gjennom.
Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå. Når det er en som er eldre enn den andre er det ofte den som bestemmer. Da kan man bli overtalt eller føle seg presset til å gjøre ting man kanskje ikke er klar for. 
Man må også kjenne - og være trygg på kroppen sin.
 
Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje. Dette innebærer blant annet dette med å beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer hvis den man skal ha sex med har hatt sex med andre.
 
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
 
I de fleste forhold starter man som oftest med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.
 
Noen som har seksualitet med en annen før de er klare for det, angrer etterpå. Det ble kanskje ikke helt som man hadde trodd. Andre synes det var helt greit og har ingen problemer i ettertid. 
 
Det å onanere til orgasme når man er kåt er en fin ting. Da går kåtheten over for en stund. Det er noen som onanerer i dusjen før skolen, når de kommer hjem og før de sovner. Andre onanere sjeldnere og andre igjen oftere. 
 
Tenk gjennom hva som er rett for deg. Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 
 
Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex