Hopp til hovedinnholdet

Tid før kukhodet blir synlig

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har 1 søprsmål. jeg lurer på hvordan kukhodet blir mer synlig. jeg føler selv at kukhodet mitt ikke er synlig, jeg har huden helt fren til slutten av penisen. Jeg ser at mange av vennenemine har allerede kukodet frem. Hvor lang tid tar det før det blir synlig?

Besvart 13.03.2019 17:38
 

Svar
Hei

Jeg er litt usikker på hva jeg skal svare på det du spør om. Er det sånn at du ikke klarer å trekke forhuden tilbake sånn at penishodet kommer frem?

Noen har ikke trang forhud og noen må operere for å få frem penishodet. Det vanligste er at forhuden blir løsere av seg selv i løpet av ungdomsårene. Det er vanskelig å si en alder hvor det er vanlig at dette skjer. Men de fleste gutter har en ferdig utviklet penis i 18-20 års alderen.

Noen har trang forhud. 

Trang forhud er vanlig hos barn og tenåringer. I løpet av puberteten vil forhuden utvide seg slik at de aller fleste gutter får helt normal forhud når de er ferdig med pubertetsutviklingen.

Dersom du har smerter når du trekker forhuden helt tilbake, eller hvis det ikke er mulig å trekke forhuden over penishodet tyder det på at den er for trang. Man trenger ikke å behandle trang forhud hvis man ikke har noen plager med dette, men noen får ubehag ved samleie og ved onanering. Man kan også få problemer med å skylle og vaske penishodet, slik at man er mer utsatt for infeksjoner på penishodet som for eksempel soppinfeksjon.

Oppsøk gjerne fastlegen din eller lege ved helsestasjon for ungdom hvis du ønsker undersøkelse og tilbakemelding på om alt er OK med din penis. Les også om penis på sexogsamfunn.no sine nettsider.

Lykke til.        

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex