Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke få orgasme. Aldri fått det med tidligere partnere.

Jente 16 år
 

Spørsmål

jeg klarer ikke få orgasme. aldri fått det med tidligere partnere, men nå har jeg vært i et forhold i over 1 år, men jeg får det fortsatt ikke. Han setter av masse tid til å kun gi meg nytelse og sier at han vil at jeg skal få orgasme, så til slutt må jeg bare gi opp. Jeg klarer ikke å få det til alene heller.

Besvart 24.03.2019 19:01
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Det er vanlig at man ikke får orgasme med en partner hvis man ikke får det alene. En partner kan ikke "gi" orgasmen. For å få orgasme med partneren må du lære deg å få orgasme alene. 

Grunnlaget for å nyte er seksuell tenning. Du må altså bli ordentlig seksuelt tent for å få orgasme. Tenk gjennom hva det er som tenner deg. Det en tenner på, seksuelle fantasier, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv.

Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. I de vedlagte artiklene finner du informasjon om hvordan du kan stimulere kjønnet ditt. 

Hvis du har god kontroll på musklene i bekkenet, kan du vekselvis stramme og slappe av musklene. Da øker trykket mot hele klitoris, og orgasmen kan komme lettere. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om å trene bekkenbunnsmusklene. 

Mange jenter beskriver at de må konsentrere seg kun om seg selv, gå inn i sin egen "boble", glemme alt utenfor og gi seg over til nytelsen. Dette kan du øve på. 

Når du har lært deg å få orgasme alene, kan du vise partneren hva som skal til. Du kan holde over hans finger og føre de, eller du kan onanere foran ham. 

Vedlagt er også en artikkel om samleiestillinger. CAT stillingen kan dere også prøve når det passer. 

Snakk med partneren. Du kan vise ham dette og artiklene. Dere kan lese de sammen og snakke om det dere leser. Da får dere også god verbal kommunikasjon om seksualitet. 

Hvis du fortsetter å streve, kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Hvis du bor i eller rundt Oslo, kan du ta kontakt med ungdomsklinikken Sex og samfunn

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex