Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt for et vennepar på 15 å ha sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er det normalt for et vennepar på 15 å ha sex? Nemlig det at jeg og min bestekompis har sex titt og ofte. Er det dumt? Hva synes du/dere? Og jeg lurer på enda en ting, for når jeg er alene, kan jeg klare å komme til orgasme veldig fort og jeg klarer det faktisk. Men det er det, når jeg har sex så funker det ikke, jeg får ikke orgasme. Er det noen tips du/dere har for å komme fortere til orgasme når man har sex?

Besvart 24.03.2019 19:16
 

Svar
Hei jente 15!

Det er ikke uvanlig at venner har sex sammen. For noen venner går dette helt fint, for andre venner kan et seksuel forhold ødelegge et vennskap. For andre igjen, kan det være starten på at en blir et par og blir forelsket i hverandre. Så lenge dere snakker godt sammen, er enige om hva som skal skje og hva dere vil gjøre om følelsene blir endret. 

For å få orgasmer når en begynner å ha sex med noen, er det først fint å finne ut av hva det er du liker og trenger av stimuleringer for å få orgasmer. Onaniteknikkene en har lært seg kan for mange være vanskelig å gjenskape når en har samleier. Det kan også være fint å vite en ikke får orgasme av bare å få en penis inn i skjeden. Klitoris må stimuleres for å få orgasme. Noen liker å stimulere klitoris selv mens partner har fokus på skjeden, andre liker at partner stimulerer klitoris og skjede samtidig.

For flere tips om hvordan få gode opplevelser, kan du gjerne lese vedlagte artikler. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex