Hopp til hovedinnholdet

Hva vil det si at en gutt prøver å ha sex med deg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hva vil det si at en gutt prøver å ha sex med deg?

Besvart 27.03.2019 10:34
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Hvis en gutt prøver å ha sex med deg vil det bety at han ønsker å utforske og ha seksualitet med deg. Hva selve sexen innebærer er mange forskjellige ting. Vedlagt er noen artikler om seksualitet. 

Det som er viktig er at du vet at det er du som bestemmer hva du vil gjøre og ikke vil gjøre. Det er din kropp! 

Hvis en partner foreslår ting en ikke vil gjøre, skal en si fra at en ikke vil det. Når en sier nei til noe, skal det respekteres. 

Hvis en er usikker på partneren, at en ikke kjenner den nok til å stole på den, må man bli bedre kjent før man utforsker og har seksualitet. Da kan man møtes på kafe, gå turer, gjøre aktiviteter som kino, bowling eller Andr eting som gir en rom for å snakke.

Hvis dere skal møtes i et hjem, foreslår jeg at dere møtes i ditt hjem og at det er flere der, slik at du sikrer deg mot uønsket atferd og grensekrenkelser. 

Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom om dette. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex