Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blemmer på penis

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Har hatt ca 20 småe blemmer som er i en slags liten "klump" under forhuden på penishodet. Har vert der i flere måneder, klør ikke.. Hva kan dette være? Spørsmål 2; etter at jeg shavet ene dagen så glemte jeg å bruke noe som helst fuktighet, å etter hvert ble mange områder der jeg hadde shavet røde og fikk små "blemme" lignende ting med et lite hår inni.. Hva kan dette være? Er det normalt? Gutt 16år

Besvart 31.03.2019 10:18
 

Svar
Hei!

1) Det er litt vanskelig å si hva dette kan være. Men sannsynligvis er det talgkjertler. Talgkjertler finnes overalt på huden. På penis produserer disse talg som smører penishodet. De finnes der hele tiden, men noen ganger kan de synes mer enn andre ganger. 

Hvis du har hatt ubeskyttet samleie kan du være smittet av en kjønnssykdom. Ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor og ta en gratis test. 

2) Det er ikke unormalt at huden der man shaver blir irritert og rød etterpå. Det du opplever nå er nok irritasjon i hårsekkene. Noen ganger kan det bli betennelse i hårsekkene slik at de ser ut som kviser. 

Det er viktig å være nøye med både hygiene og utstyret når man skal fjerne hår. Dette kan du lese mer om i artikkelen under. Hvis du stadig blir plaget med irritasjon etter barbering kan det kanskje være like greit å la det være. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex