Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor vil ikke kjæresten min ha samleie?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg og kjøetste har det veldig fint ilag, vi kysser og kliner. Å norn ganger tar vi av kledene våre og hun runker meg og jeg fingrer henne, jeg har også gnidd penis mot fitta men hun har ikke lyst på sex å jeg lurer da på om dere har en grunn på hvorfor hun ikke vil. Hun er ett år mindre å jeg hsr spurt selv men hun sier bare ikke enda men ikke mer

Besvart 31.03.2019 08:19
 

Svar
Hei gutt 15 år. 

Det er vanlig at jenter som er 14 år ikke vil ha samleie. Hvis en ikke vil ha samleie skal det respekteres. Det er det veldig viktig at du forstår.  

Hvis man ikke er ordentlig kjent med, og trygg på, kroppen sin er man ikke klar til å ha samleie. Hvis man ikke er vant til å onanere til orgasme alene er man heller ikke klar for det. 

Kanskje føler hun seg ikke psykisk moden/tankemessig moden nok til å ha samleie? 

Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer og uønsket graviditet.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

Det er forøvrig 70 % av jentene som ikke nyter samleie. De kjenner lite eller ingenting. Det er fordi det er få nerve-ender i skjeden. Sånn må det være med tanke opp at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerve-ender der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det, og noen liker det med en gang. 

Hvis man er engstelig eller usikker er det ikke lett å opprettholde kåthet. Da er skjeden tørr og trang og samleie blir vondt. Hvis jenta skal ha noen sjanse til å få noen nytelse, må hun være seksuelt tent. Da er skjeden våt og utvidet. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. 

Som du ser i artikkelen under her er den seksuelle lavalder 16 år. Aldersgrensen er satt der for å beskytte barn og ungdom mot overgrep, men også for å beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk/kroppslig og psykisk/tankemessig. 

Jeg håper dette er informasjon som er til hjelp for deg og at du fortsetter å respekter kjærestens valg om ikke å ha samleie. 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex