Hopp til hovedinnholdet

Når er det greit å ha første samleie?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og en gutt (vi kjenner til hverandre, har gått i klasse sammen) har begynt å tekste. Han vil gjerne møtes, noe jeg også vil. For tiden er jeg så utrolig kåt og jeg har lyst til å ha sex med han, samtidig som jeg ønsker et forhold med denne gutten. Når er det greit å ha første samleie? Er det rart å ha sex første gang vi møtes på tomannshånd? Forresten, det er et lite problem. Han er 15 år, blir 16 om et par måneder. Hvilke konsekvenser kan det få om vi har sex før den tid kommer?

Besvart 03.04.2019 17:26
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Det er stor forskjell på når tid en synes det er greit å ha samleie. Noen har samleie ganske raskt, mens andre bruker lang tid før de kommer dit.

Det er endel som lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved stimulering av den ytre delen av klitoris, eventuelt en finger eller to i skjeden, hvis jenta liker det, hånd rundt penis og ved munn/oralsex, før de har samleie. Da blir de trygge sammen og de vet hva den andre liker og nyter, og samleie kommer som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 

Kanskje kan det være lurt å ta det sakte, istedet for å gå rett på samleie første dagen? 

Dere regnes for å være på samme alder og modenhetsnivå, og det er sannsynligvis ingen som vil anmelde deg for seksuelle overgrep hvis seksualiteten er frivillig for begge. Når to jevnaldrende har sex regnes det som en privatsak som ingen har noe med. Hvis noen anmelder, er det som oftest foreldrene til den som er yngst. 

Tenk gjennom hva som er rett for deg. Snakk med gutten. Sikre deg at du ikke krenker grensene hans og at han vil det dere gjør. 

Kanskje dere kan lese artiklene sammen og snakke om det dere leser? Da får dere god kommunikasjon om seksualitet og grenser. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex