Hopp til hovedinnholdet

Trang forhud som blir behandlet med krem. Farlig å trekke den for langt ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 15 år, snart 16. Jeg vet jeg har trang forhud og har vært hos legen med dette. Jeg fikk en krem av legen. Jeg har brukt den i ca 4 uker. Jeg har prøvd å rulle tilbake forhuden i slapp tilstand og får nesten helle forhuden tilbake men så får jeg panikk og føler at jeg ikke får forhuden skikkelig tilbake over penishodet. Jeg tør ikke å rulle den helt ned siden jeg er redd for at jeg ikke får den tilbakr over penishodet. Er det noe som kan skje? Og er det farlig?

Besvart 05.04.2019 12:01
 

Svar
Hei

Nei, det er ikke farlig å trekke forhuden for langt tilbake. Det kan bli vondt så jeg vil anbefale deg å trekke den så langt at du føler det er ok. Det skal ikke gjøre vondt eller blø når du drar forhuden tilbake. Det er normalt å gjenta dette to ganger hver dag i 7 til 8 uker. Ofte må behandlingen gjentas etter en stund. 

Skulle det være slik at du trekker for langt og sliter med å få dratt forhuden fram kan du, ta litt olje, olivenolje eller annen nøytral olje. Smør det på hendene  og trekk forsiktig framover. 

Jeg har lagt med en artikkel om trang forhud se om den er nyttig for deg. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex