Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg blø fra sjeden første gang jeg har samleie?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Er det sånn at første gang jeg har sex med en gutt at jeg vil blø? Og er det sånn at gutten vil få blod på penis? Jeg vil ikke si at jeg er særlig trang i kjeden, jeg bruker grønne tamponger fra ob, og når jeg kniper igjen (selvom jeg ikke har mensen) får jeg hvert fall en finger opp. Grunnen til at jeg spør er fordi typen min har hatt samleie før, og han spurte om jeg var jomfru eller ikke, og da sa jeg at jeg hadde hatt sex før. Jeg vil ha sex med han, men jeg er redd for å si at jeg faktisk ikke har hatt sex før. Og jeg sliter en del med mye utflod og lurer på om det ville ha vært ekkelt for gutten under sex.

Besvart 08.04.2019 10:36
 

Svar
Hei!

Det er ikke lett å si om du vil blø eller ikke blø ved første samleie. Dette er veldig forskjellig fra kvinne til kvinne. 

Du trenger ikke bekymre deg over at du skal blø ved første samleiet, fordi de første gangene en har samleier så kan en oppleve blødning. Dette på grunn av skjedekransen.

Skjedekransen ble tidligere omtalt som jomfruhinnen, fordi man tidligere mente at det var en hinne som skulle sprekke under første samleie. Dette er ikke riktig. Skjedekransen er en smal slimhinnefold som finnes like innenfor skjedeinngangen. Alle har forskjellig skjedekrans, og noen har en glatt jevn slimhinne, mens andre kan ha slimhinne som er mer buktet og nesten litt som små utvekster. Det er fint å undersøke hvordan din skjedekrans ser ut ved å sette seg over et speil og ta kjønnsleppene til side.

Skjedekransen er svært elastisk og lett å tøye til siden, og det vil alltid være en åpning inn til skjeden. Noen får en blødning første gang de har samleie, men ikke alle. De som har hatt en skjedekrans med noen sammenvoksninger, kan få sår i selve skjedekransen som kan blø og gjøre vondt, men det er aldri slik at det er en hinne som sprekker slik man har fremstilt det med jomfruhinnen tidligere.

Utflod er en væske som smører og beskytter slimhinnene i sjeden din. Dersom du har en blank/hvit utflod som ikke lukter vondt, er dette helt normalt og bare bra med tanke på samleie. Da er det lettere for penis å trenge inn og det kan bli godt for deg og gutten.

Det kan være fint å snakke med kjæresten din også. Fortell at du ikke har erfaring med samleie, det kan gjøre det enklere for dere begge to. Jeg er ganske sikker på at kjæresten din vil forstå deg, også at du valgte å si at du har hatt sex selv om du ikke har. 

 Håper ellers at du beskytter deg mot uønsket graviditet og infeksjoner som smitter seksuelt. En kondom vil beskytte mot begge deler. Du kan også begynne med fast prevensjon. Dette kan du få info om og resept på hos Helsestasjon for ungdom, helsesøster eller fastlege.

Lykke til! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex