Hopp til hovedinnholdet

Penisen slapp, tok tid før den ble stiv, men datt ofte ned igjen. Hvorfor?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er gutt 17 år, å har tre spørsmål, når jeg og kjærsten prøvde å ha sex for første gang så ble penisen slapp og tok tid før den ble stiv men datt ofte ned igjen når jeg kom borti vaginaen. 2. Når vi skulle ha sex så tok jeg på kondom uten å ta forhuden over pe is hode og når jeg prøvde å få den inn så gikk den over pe is hode og den føltes veldig starm og vet ikke hvordan jeg løser det problemet 3.Når jeg tar forhuden til bake over pe is hodet så tar jeg den bare rett over men går det ann å få den helt tilbake enn bare rett over/under penis hodet

Besvart 26.04.2019 17:59
 

Svar
Hei gutt 17 år. 

1. Det at penisen plutselig blir slapp, er et vanlig problem for mange unge menn. Når det virkelig gjelder klarer man ikke å opprettholde ereksjonen. 

Hvis man stresser eller får en følelse av at man må prestere, forstyrres de seksuelle tankene, og ereksjonen svikter. Tankene blokkerer lyst-signalene som går fra hjerne til penis. Da stopper tenningen og ereksjonen avtar.

Det er altså om å opprettholde seksuell tenning. Noen gjør dette ved å tenke på det de fantaserer om når de onanerer. Andre opprettholder den seksuelle tenningen ved å la seg visuelt og emosjonelt stimulere av partneren, med fokus på det de finner sexy. Mange tenner på at partneren er kåt. Det gir selvbekreftelse.

Neste gang kan du kanskje si noe om dette på forhånd. Da er det åpent mellom dere, og du vet at du slipper å prestere eller stresse med dette.

Kanskje kan du "gi orgasme" ved bruk av finger/fingre/hånd/munn? Da er kjæresten "ferdig", og så kan det være din tur. Det at det står anførselstegn rundt; "gi orgasme", er fordi enhver er ansvarlig for egne orgasmer, også når man har sex med en annen person. Ved gjensidig onani, hvis partneren ikke treffer ytre klitoris/holder for slapt rundt penis eller andre ting, er det opp til den andre å si noe om dette, slik at en får mulighet til å få orgasme. 

Hvis man skal ha samleie, er det mange par som bruker lang tid før de kommer dit. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme, før de har samleie. Da blir de trygge på seg selv sammen med den andre. 

Det å sette på kondom kan gjøre at en mister fokus på seksualiteten og at ereksjonen forsvinner. Ta kondomet ut av pakken og legg det med tuppen opp. Avtal at kjæresten kan onanere deg, samtidig som hun setter på kondomet. Avtal stilling på forhånd, da sparer dere tid. 

Hvis problemet vedvarer kan du snakke med lege. Lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen kan foreskrive en PDE5 hemmer i en lav dose, som man kan ta i en overgangsperiode for å minske stresset og presset. For eksempel kan 2,5 mg Cialis, til å begynne med daglig, deretter annen hver dag, deretter hver tredje dag etc., ha god effekt, hvis stresset/prestasjonsangsten varer over tid. 

2. som henger sammen med 3. Kan det være at du trang forhud? Hvis du ikke kan trekke forhuden helt tilbake over penishodet, eller har smerter når du gjør det, tyder det på at den er for trang. Det finnes flere muligheter for å rette på dette. Se artikkelen om trang forhud. Dette kan du også snakke med lege om. 

Så lenge du passer på å rulle kondomet helt ned på roten av penis, vil ikke det at forhuden din er litt trang ha noe å si for hvor godt kondomet sitter. Selv om du ikke klarer å trekke forhuden bak penishodet når den er stiv, vil du kunne ha like god sex som om du klarte det - så lenge du ikke har smerter. Men hvis det er vondt, må dere ikke ha samleie. Dere kan ha annen form for seksualitet sammen i påvente av hjelp. 

Dette er en gylden mulighet til virkelig å bli kjent med hverandres kropper og kjønn, hva som skal til for at dere skal få orgasmer. Vær kreative. Snakk sammen. Dere kan lese dette og artiklene sammen. Da får dere en åpen kommunikasjon om seksualitet. Se artiklene om seksualitet. 

Snakk med lege!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex