Hopp til hovedinnholdet

er det ulovlig å ha sex når jeg er 13 år

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er 13 år og går i åttende klasse. det er ingen andre på trinnet som har gjort det men jeg har mista jomfrudommen. Jeg er jo bare tretten men jeg syns det går helt fint og det gjør kjæresten min også (vi går i samme klasse). Jeg er bare redd for at mamma og pappa skal finne det ut får hva kan de gjøre da? Er det ulovlig å gjøre det? En annen ting er at jeg hører ofte mange av guttene snakke om at «puppene mine er digge» og sånt og jeg blir ikke glad av det jeg blir jo bare lei meg og jeg føler meg helt skitten når de sier sånt hva skal jeg gjøre?

Besvart 06.05.2019 22:28
 

Svar
Hei jente!

Du spør om det er ulovlig å ha sex siden dere er 13 år både du og kjæresten din. Og det er det ikke siden der er like gamle. Men om kjæresten din for eksempel hadde vært 17 år og hadde hatt sex med deg, hadde det vært ulovlig for han og han kunne ha blitt straffet for det siden du er under den seksuelle lavalder.

Om foreldrene dine skulle finne ut av at der har hatt sex, er det ikke så mye å gjøre med det, men det kan være de kan bli sinte, skuffet  eller ikke ønske at dere skal få treffes o.l. Men det kan også være de tar det med fatning. Det som sikkert er viktig for dem å vite( om de oppdager det) er om dere bruker prevensjon slik at du ikke blir gravid .

Jeg skjønner godt du ikke liker at guttene snakker om at puppene dine er digg. Men gutter i denne aldern er ofte veldig opptatt av pupper og  romper og det handler ikke noe om at du er skitten. Jeg synes godt du kan si fra om at du ikke liker at de snakker slik til deg og be dem slutte. Det er jo krenkende å høre at de snakker slik til deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex