Hopp til hovedinnholdet

Noe hvit «væske» lignende som kommer ut av meg. Hva er dette?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år. Når jeg og typen har sex, opplever jeg at det er noe hvit «væske» lignende som kommer ut av meg. Hva kan dette være av og hva er det? Jeg har spiral og har nylig etter ett par måneder følt smerter som kan sammenliknes med mensensmerter. Usikker på hva dette er men trur dere denne «væsken» kan ha noe sammenheng med smertene? Hilsen jente 17.

Besvart 09.05.2019 16:45
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Den hvite væsken som kommer ut, er sannsynligvis væske fra Skenes kjertler. Når jenter blir seksuelt tente/kåte lages det skjedesekret i to kjertler som ligger like innenfor skjedeinngangen. Dette er Skenes kjertler. Væsken herfra er hvitaktig. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om å være våt og kåt. 

Det produseres også væske i to av de indre delene av klitoris og det kommer mer væske gjennom skjedeveggen når hele underlivet forsynes med mer blod. Disse væskene er blanke og glatte.

Når den seksuelle tenningen er på topp er skjeden ordentlig våt og utvidet. Skjedesekretet kan sive ut av skjeden under og etter seksualiteten.

Væsken kan også blande seg med sæden, som ofte er hvitaktig og også utflod, som kan ha litt forskjellige farge. Det kan oppleves til sammen som en ganske stor mengde væske som kommer ut.

Hvis man har smerter i magen etter innsetting av spiral, må man snakke med den som satte den inn, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. 

Hvis smertene kommer etter samleie, kan det være livmoren som trekker seg sammen på grunn av orgasmen. Livmoren er en muskel. Men det skal ikke være noen endring fra før du fikk satt inn spiralen.

Snakk med helsepersonell!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex