Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å ha sex, men jeg er sykt redd for at jeg får vondt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å ha sex, men jeg er sykt redd for at jeg får vondt. Jeg blir bare kåt av porno og jukke på en pute. Jeg blir ikke kåt av å ta på meg selv, jeg har prøvd mange ganger å ta på meg og klitoris, men jeg får bare vondt. Det gjør skikkelig vondt å ta inn en lille finger eller hvilken som helst finger. Jeg klarer ikke å få inn mini tampongene fordi det gjør så vondt. Hva skal jeg gjøre? Jeg føler ikke det er trangt i tissen min liksom. Det er plass der, men alt gjør bare så vondt

Besvart 12.05.2019 18:01
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Hvis du ikke får en finger eller en tampong inn i skjeden, vil det være veldig vanskelig å få en penis inn. Noen som strever med på få noe inn, strammer ubevisst musklene i bekkenet. Da kan skjedeåpningen nesten lukke seg. Se artikkelen om å sette inn tampong. Øv på å sette inn tampong når du har fått god kontroll på disse musklene. Øv mår du blør på det meste. Pust sakte ut mens du liksom slipper musklene ned, i det du setter inn tampongen. 

Det er noen som er avhengig av en pute for å få orgasme. Det kan være vanskelig å få med en pute, i seksualitet med en annen person. Når du bruker puten stimuleres hele det ytre kjønnet ditt, inkludert den ytre delen av klitoris. Dette kan du også få til med en finger eller to. 

Hvis du prøver å stimulere kjønnet ditt/onanere når du ikke er kåt er det vondt. Kjønnet er ikke klart til å bli stimulert. For at det skal gi noen gode følelser må du først bli kåt og så beholde kåtheten mens du onanerer. 

I den vedlagte artikkelen om kåthet, onanering og orgasme er det endel informasjon som kan være til hjelp for deg. Les artikkelen nøye og øv når du er opplagt. Du kan også bruke glidemiddel, babyolje, matolje uten tilsetning når du onanerer. Da blir det glatt og det føles enda bedre. 

Hvis du fører en finger inn og du er kåt, vil du kjenne at skjeden våt og utvidet. Da vil det ikke være vondt å få fingeren inn.

Som du ser i artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, er den letteste måten å få orgasme på ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Da trenger man ikke føre noe inn i skjeden.    

For å ha god seksualitet med en annen person, bør du først lære deg å ha god seksualitet med deg selv. 

Du kan snakke med helsesykepleier om dette. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex