Hopp til hovedinnholdet

Er mannen min og jeg rare fordi vi ikke har hatt sex med andre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og mannen min ble sammen da jeg var 17 og han var 20 år, og i år giftet vi oss. Men ingen av oss har hatt sex med noen andre før, han var min første og jeg hans første seksuelle partner, og ingen av oss hadde heller vært i et forhold tidligere. Men vi har det fantastisk sammen og jeg kunne ikke tenkt meg noen som er bedre enn han. Men nå etter vi giftet oss er mange av vennene mine og noen familiemedlemmer skeptisk til at vi har valgt å gifte oss siden vi ikke har noen romantisk erfaring med noen andre. Vennene mine sier jeg er dum for jeg ikke kan vite at han er den rette når jeg aldri har hatt sex med noen andre. Men jeg syns det er helt unaturlige å skulle ha sex med noen bare for å ha sex å muligens aldri se personen igjen, noe som mange av vennene mine gjør, men jeg tenker at om det er noe de ønsker er det ikke min sak. Men hvordan skal jeg respondere til de som mener jeg er dum for å gifte meg med min første sexpartner? Og er vi rare for ikke å ha hatt sex med flere?

Besvart 12.05.2019 20:39
 

Svar
Hei jente 20!

Dere er ikke rare fordi at dere ikke har hatt sex med andre enn hverandre og etter at dere ble gift. 

Slik du forteller om deg og mannen din, virker det som om dere var enige om dette og at dere også er fornøyd med valget dere har tatt. Det er kjempefint! 

Vi tar alle ulike valg når det gjelder kjærester, ektefeller og sex og det viktigste er at alt en tar er selvbestemt og kjennes riktig for en. Da er ingenting feil eller galt. 

Føler en seg derimot presset av familie og venner til å gjøre noe en ikke vil, blir det ofte ufritt og galt. 

Dere bær være stolte og glade fordi at dere har holdt fast ved det som dere mener er riktig!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex