Hopp til hovedinnholdet

Hun lar meg forsatt ikke ha overnatting med han.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15, og har en kjæreste som er like gammel som meg. Vi har vert sammen i snart 8 måneder og vert venner i ca 1,5 år. Han er ikke bare kjæresten min, men også bestevennen min. Vi har sex, og mamma vet det. Jeg går på p piller og husker dem alltid. Hun lar meg forsatt ikke ha overnatting med han. Jeg har sagt at det er det samme om vi har sex på natten som på dagen, at det forandrer ingenting. Jeg er jo bare 15, men det er ikke noe å gjøre med nå, og jeg elsker han mer enn alt. Det er en veldig god følelse og bare sovne sammen med den du elsker og vite du er trygg med han. Jeg får ikke lov før jeg er 16, og han blir 16 om noen dager, men han har veldig kristne foreldre. De lar heller ikke han sove med meg, og mener han ikke får lov før han er 18. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for at begge skal få lov. Jeg har snakket utrolig mye med mamma om dette, men hun sier forsatt at jeg ikke har lov. Hun mener jeg "ikke kommer til å sove" når han skal overnatte her.

Besvart 18.05.2019 09:23
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Jeg forstår at du ønsker å sove inntil kjæresten din. 

Hvis verken din mor eller kjærestens foreldre vil at dere skal sove sammen, så kan det se ut til at det ikke blir å skje før dere er eldre. 

Vanlige årsaker til at foreldre ikke ønsker at ungdommene skal sove sammen, er at de er redde for at ungdommene skal ha sex før de er klare for det og for uønsket graviditet. Din mor vet at du har p-piller og at du er flink til å huske de. Men vet hans foreldre at du har prevensjon? Kanskje kan det løsne litt på forbudet? 

Andre årsaker er at foreldre tenker at forholdet ikke blir å vare, og at de ikke orker å møte forskjellige personer til frokost framover i ungdomstiden. 

Andre tenker at de selv hadde strenge rammer og grenser og at det var bra for dem, og at de ønsker å gjøre det sammen for sine barn. 

Noen ungdommer kan overnatte, men da på forskjellige rom. Men det blir ikke det samme som å ligge i samme seng, inntil hverandre. 

Kanskje kan foreldrene deres snakke sammen om hvilke regler som skal gjelde, og når de skal begynne å løsne opp på reglene? Da vil dere vite hva dere har å forholde dere til framover. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg, selv om jeg ikke hadde en genial løsning på problemet. 

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex