Hopp til hovedinnholdet

Det lukter KUN når han slikker meg. Store svettekjertler i vulva?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Finner ingen info om dette, så jeg velger å spørre her. Kjæresten min er 25 år, jeg er hans 4. kjæreste og han har hatt veldig mange sex partnere før meg. Han liker egentlig å gå ned på jenter, men ikke på meg pga lukt og smak, og han sier det ikke har luktet eller smakt noe av tidligere sexpartnere eller kjærester. Noe som gjør meg lei meg når det er noe jeg alltid har vært bekymret for og nå har fått bekreftet. Jeg dusjer alltid før sex og vasker meg veldig grundig. Det lukter absolutt ingenting når jeg tar fingeren ned og lukter/smaker på den etter jeg har dusjet og FØR han går ned på meg. I det han går ned på meg lukter/smaker det etter bare sekunder. Jeg har ingen kjønnssykdommer eller sopp, bakteriell vaginose eller liknende. Har også nylig vært hos gyn og alt er som det skal være. Det lukter med andre ord KUN når han slikker meg, ellers lukter det ingenting. Jeg er klar over at man har svettekjertler i vulva, kan det ha seg at mine er veldig store?

Besvart 15.05.2019 16:32
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Det er bra at du vet at du er helt frisk!

Jeg tror ikke du har noe større svettekjertler enn andre. Men det kan lukte litt kjønn av kjønn! Skjedesekret er litt syrlig fordi Ph verdien er i den sure enden av skalaen, 3,8 til 4,5, i motsetning til menn som ligger på omlag 7, altså nøytralt. 

Kan stress medføre at du svetter, fordi du er redd for at det skal lukte noe?Kan dere prøve å ha det litt kjølig i rommet, at det kan hjelpe? Dere kan også prøve plastfolie. Riv av en bit og legg over kjønnet. Du vil føle berøringen fra tunge/munn som om det ikke var noe der. Et annet forslag er å klippe opp en kondom med smak, på langs, å legge over kjønnet. Dette kan redusere følelsen av stress for deg, og at du ikke svetter. 

Hva hvis han holder seg kun på den ytre delen av klitoris, og ikke berører selve skjedeinngangen? Da vil den eneste væsken være hans eget spytt. Hvis han holder munnen åpen vil han heller ikke lukte like mye som hvis han lukker munnen, når han er ved kjønnet.  

Det kan være at når du begynner å slappe av at han fjerner plastfolien/kondomet.  

Snakk med kjæresten din om dette. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex