Hopp til hovedinnholdet

Han tar penisen helt inn, får vondt litt over hofta på høyre side.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg har en kjærest som er 2 år eldre enn meg. vi sover mye hos hverandre og har en del sex. ' Men det hender at når vi har sex å han tar meg i "doggy" å han tar penisen helt inn at jeg får vont litt over hofta på høyre side. treffer han nyra mi? kan det være farlig? det er veldig vondt å ber har slutte når det blir for mye, og det respekterer han.

Besvart 18.05.2019 08:43
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Penisen treffer ikke nyra. 

Smerter under samleie er ikke bra! Det er svært viktig at kjæresten respekterer det du sier og at han ikke fører penisen så langt inn for hvert støt! Skjeden er bare omlag 10 cm lang. Når du blir kåt blir skjeden våt og utvidet, men det er begrenset hvor lang skjeden kan bli! Du kan se en tegning her hvordan det ser ut inne i bekkenet. Som du ser ligger endetarmen langs med skjeden. 

Hvis penisen treffer inngangen til livmoren, mormunnen, kan det gi smerter. 

For at samleie skal kunne gi noen gode følelser må du være ordentlig kåt. Da blir også mormunnen myk, slik at penisen kan passere den, litt videre i skjeden, uten smerter. 

Er du sikker på at du vil ha samleie, eller gjør du det for å glede kjæresten? Det er bare i underkant av 30 % av jentene som får orgasme ved samleier. Se artikkelen om ikke å få orgasme under samleie. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Da trenger man ikke ha samleie. 

Din nytelse er like viktig som partnerens.

Dere kan ta en pause fra samleier og lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved en finger mot den ytre delen av klitoris, en hånd rundt penisen og eventuelt ved munn/oralsex, hvis dere liker det. Da vil kjæresten forstå hva du liker. 

Det er også mulig å fortsette stimuleringen av den ytre delen av klitoris under samleie. Det krever litt kreativitet. Etterhvert når du kjenner deg klar for det, kan dere ha samleie i en stilling som du velger. Gode stillinger for å nå den ytre delen av klitoris er i sideleie, at han ligger bak deg. Da kan du bare løfte det øverste benet for å nå ytre del av klitoris. Dere kan også øve på CAT stillingen. Se artikkelen om vanlige samleiestillinger. 

Hvis dere har hatt seksualitet med andre tidligere, må dere teste dere for kjønnssykdommer/seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Det er noen SOI som kan gi smerter under samleie. Dere kan teste dere på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen. 

Snakk med kjæresten! Dere kan lese dette og artiklene sammen og snakke om det dere leser. Da får dere også god verbal kommunikasjon om seksualitet. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex