Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med meg selv lenge, vil det ødelegge orgasmene mine?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært seksuelt aktiv med meg selv siden jeg var rundt 10, 11 år gammel. Mange synes kanskje det er litt ungt, men jeg har alltid følt meg eldre en jeg er. Da, brukte jeg fingrene, men nå som jeg har erfaring bruker jeg vibrator. (onanerer kanskje hver dag eller annen hver dag) Jeg lurer på om dette kan ødelegge orgasme min når jeg skal ha sex for første gang?

Besvart 18.05.2019 15:41
 

Svar
Hei jente 14!

Så flott at du blir godt kjent med deg selv med å onanere! Det vil gjøre det mye lettere for deg å få orgasmer sammen med en annen.

For å få orgasmer, må en vite hva det er som tenner en og hvilke former for stimulering som trengs for å få gode opplevelser. Siden du har fingret deg selv og brukt vibrator lenge, vil du være tryggere på deg selv og det vil også være lettere for deg å si ifra hva som fungerer for deg. 

Du kan derfor trygt fortsette å ha det godt og deilig når du fingrer og bruker vibrator.

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex