Hopp til hovedinnholdet

Alle vennene mine har mye seksuell erfaring og jeg føler meg annerledes.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Alle vennene mine har så mye seksuell erfaring. De hooker gutter på fester, kliner, tar på gutter og har sex. Jeg har kun nusset tørt en gutt på munn. Føler meg så annerledes og dårlig i forhold, og vet ikke hva jeg skal gjøre med det. J18

Besvart 23.05.2019 20:18
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Sex og seksualitet er et omfattende tema som gjør mange både nysgjerrige og litt skremte på samme tid. Blant ungdom kan sex bli sett på som en oppnåelse som gir en slags status, og dette kan legge et press på de som ikke har hatt sex eller andre seksuelle erfaringer enda.

Selvom alle dine venner har seksuell erfaring med klining, klåing og sex, så er det mange andre, både jenter og gutter, på din alder og eldre som heller ikke har mye seksuell erfaring. Det er ingenting galt med deg og du er ikke dårlig selvom du ikke har mye erfaring enda.

Seksuell utforskning og erfaring handler om alt fra å ha utforsket egen kropp, ulik nytelse og onani til å ha utforsket alt fra kyssing og kosing til samleie med en partner. For å få et godt seksualliv med en partner er det viktig å kjenne sin egen kropp godt. Å øve seg på å fantasere, utforske egen kropp og onanere er en veldig god øvelse før du deler kroppen din med en partner.  

Dersom dette er noe som plager deg veldig vil jeg oppfordre deg til å prate med noen du stoler på. Du kan oppsøke helsesykepleier eller helsestasjon for ungdom. Kanskje vil du føle det annerledes bare ved å dele dine tanker og følelser omkring dette, og få noe tilbake som kan gjøre deg mer trygg på at du ikke er så dårlig som du nå føler. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Om å ikke ha "hatt seg"

Gutt sitter på sengekanten (colourbox.com)

Det å ha sex er et stort tema for alle, og det å ikke ha hatt sex er kanskje et enda større.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex