Hopp til hovedinnholdet

Penis

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei!Jeg er en gutt på 16år, som gjerne ville ha silt noen spørsmål/funnet ut om det er noe galt med penisen min.Håper på gode svar! :)(1) Rundt "hullet" hvor urinen/spermaen kommer ut er det en geleaktig rød "ting". Så lenge jeg kan huske så har den alltid hvert der. Den står ikke direkte ut, og den har heller ikke blitt forstørret eller noe sånt. Det er litt vanskelig å forklare, men det ser ut som en trut munn som er rotert, bare forminsket betraktelig selvfølgelig!! Det er ikke noe jeg plages med, men det er bare ekkelt å ha den der på en måte. Og den sitter fast i penis strengen.(2) Penis"ringen" på slutten av penishode er lilla/rødt, er dette vanlig? Penishodet generelt er rødt/hvit/lilla. Også lurer jeg på om hvorfor penishodet er tørrere til tider?(3) Jeg har ikke noe problem med å få huden bak penishodet i slapp eller erigrert tilstand. Men i erigrert tilstand kommer den ikke lengre enn bak hodet. Huden blir sittende der på en måte. Er det ikke sånn at huden skal være stram, og at du slepper og dra forhuden tilbake i erigrert tilstand da? Når jeg runker, blir det vondt å ta den lengre bak enn ved enden av penishodet.(4) Den/det hvite fargen/belegget på penishodet lurer jeg på kan være muggost eller hva det heter. Det bruker ofte å være illeluktende nedentil. Og det bruker når jeg drar tilbake forhuden å være hvite klumper /sæd-rester. Dette bruker jeg å skylde av i dusjen. Men det kommer fort igjen.

(5) Jeg bruker å barbere meg nedentil. Jeg merker at det begynner å vokse ut mer og mer hår på penis, (fra skaftet til og huden rundt penishodet). Er det noe å gjøre med?

- Jeg har ennda ikke hatt sex, og jeg har det ikke før jeg føler meg klar for det. Disse problemene gjør at jeg ikke har noe selvtillit rundt sex fronten heller. Jeg vil helst slippe å gå til lege! Jeg makter det bare ikke (pinlig og flaut).Takk!Anonym, 16.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for lang og god forklaring av hva du lurer på. Alt du beskriver er helt normalt, og ingenting du trenger å bekymre deg over. "Trutemunnen" ved urinrørsåpningen er noe alle gutter har, i mer eller mindre grad. Det hvite belegget er som du selv sier smegma (kukost), og det kommer hele tiden. Mange synes det holder å skylle penis godt en gang om dagen, men det gjør ikke noe om du skyller et par ganger. Av og til får man litt tørrere hud på penis, akkurat som man kan få overalt ellers på kroppen; om det ikke blir veldig sårt og irritert er ikke dette noe du trenger å tenke på. Det er altså ingenting du har beskrevet som er noe annerledes eller gir deg grunn til å være flau/ha dårlig selvtillit.


Vennlig hilsen SUSS i smarbeid med ung.no. Lurer du på noe mer er det
bare å ringe SUSS; 80033866, der er det leger og psykologer som kan
svare deg.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Er det vanlig at humøret påvirkes i puberteten