Hopp til hovedinnholdet

Går den ann å operere bort for mye forhud? Kan det gi komplikasjoner?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Synest eg har veldig lang og fleksibel forhud Når penis er stiv så dekker forhuden nesten heile penishodet Problemet kjem når eg skal bruke kondom Er vanskelig å ta på kondom med så mykje forhud til overs Lurer på om det er mulig å fjerne deler av forhuda, men ikkje heile? Men er usikker på om eit sånt inngrep det kan føre til komplikasjonar i fremtiden? Har veldig lyst til å få gjort noke med problemet

Besvart 26.05.2019 12:09
 

Svar
Hei Gutt 20, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er fint mulig å fjerne deler av forhuden, uten å fjerne hele. Som alltid ved kirurgi kan det oppstå komplikasjoner som infeksjoner og smerter. Ofte må man også avstå fra samleie og onani i 4-6 uker etter operasjoner, men dette spørs litt på hva som skal gjøres.

Langtidskomplikasjoner er sjeldne.

Første steg blir uansett en tur til fastlege som da kan vurdere å henvise videre til behandling om det er indikasjon for dette.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex