Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått meg kjæreste, men har alltid drevet og ligget med folk

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har fått meg kj. Men har alltid drevet å ligget rundt med folk, nå klarer jeg ikke slutte med det. Vil ikke at kjæresten skal finne det ut. Hva gjør jeg?

Besvart 27.05.2019 00:54
 

Svar
Hei

Ros deg selv for at du sender inn spørsmål her til oss, i den anledning at du gjør noe for å endre situasjonen og din væremåte. Det finnes mange muligheter her, og det er viktig at du finner en som fungerer for deg.

Ofte handler det om en selv og ikke den andre, så et bekreftelsebehov og det at en har flere muligheter og at en blir likt. Det kan også være redsel for å bli forlatt. Andre ganger så har man en destruktiv (ødeleggende) oppførsel og gjør ting en egentlig skulle ønske en ikke hadde gjort, men gjør det for det.

Spør deg selv: HVORFOR? Hva er det som trigger det? HVORDAN-hvordan kan jeg være trofast mot kjæresten min? Hvordan kan jeg selv gi meg den bekreftelsen jeg trenger, være god mot meg selv og ikke såre kjæresten min? Hva skal jeg gjøre som gjør det lettere for meg selv å gjøre det jeg selv ønsker å gjøre?

Og samvittighetsspørsmålet da, vår indre "timmi gresshoppe" som jeg kaller det: hvordan hadde det vært for meg om noen gjorde sånn mot meg? Det er tøft og vanskelig å stille, men det kan også hjelpe deg i å ikke gjøre det senere.

Snakk med noen du vet om, gjerne en fagperson som helsesykepleier på skolen, en lærer eller helsestasjon for ungdom. De kan hjelpe deg!

Ofte så er det en frykt for å miste partneren sin, mens handlingene kan ofte føre en nærmere å miste partneren. 

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Har partneren din vært utro?

Gutt sitter på sengekanten med hodet i hendene. Jente i bakgrunnen. (Foto: Colourbox.com)

Hva er utroskap? Hvilke reaksjoner er mest vanlig, og er det mulig å fortsette forholdet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex