Hopp til hovedinnholdet

Hva må en huske på første gangen en har sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hva å man huske på 1. Gang man har sex..? Når noen sier at de ikke fikk penisen inn når de hadde sex, betyr d at hun hadde for lite hull til at d gikk eller bare at d gjorde for vondt at hun ikke klarte d.. Anonymt

Besvart 28.05.2019 22:55
 

Svar
Hei jente 15!

Den første gangen en har sex, må en huske på å ha det gøy og fint! Sex skal være en god, deilig og spennende opplevelse for alle som prøver det ut. Gjør det vondt eller kjennes det feil, er det ok å stoppe opp og heller gjøre noe annet. 

Skal sex bli godt, er det fint å finne ut av hva det er du liker, tenner på og trenger av ulike former for stimulering. Da vil du være mere forberedt og slapper lettere av. Skjeden vil utvide seg og bli fuktig nok til å ta imot en penis. 

Det er også lurt å snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Da kan du få råd og tips om hvilken prevensjonstype du kan bruke for ikke å bli gravid eller smittet av sykdommer.

Du kan også lese vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex