Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig og tisse på seg under slikking?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg tror jeg muligens har tisset typen i fjeset da han slikket meg. Jeg er derfor veldig usikker på om jeg fikk orgasme eller om jeg tisset på meg/han. Er det mulig og tisse på seg under slikking?

Besvart 01.06.2019 09:45
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Det er mulig at en ikke klarer å holde seg og at en tisser når kjønnet slikkes/stimuleres. Det er noen som har problemer med å holde på urinen. Da kan det hende at man kan tisse under stimulering av kjønnet. Hvis det er urin som kommer, må man snakke med fastlegen eventuelt lege på helsestasjon for ungdom.

Men kan det være at det ikke var urin som kom? 

Når jenter blir seksuelt tente/kåte lages det skjedesekret i to kjertler som ligger like innenfor skjedeinngangen, i to av de indre delene av klitoris og det kommer mer væske gjennom skjedeveggen når hele underlivet forsynes med mer blod. Når den seksuelle tenningen er på topp er skjeden ordentlig våt og utvidet. Skjedesekretet kan sive ut av skjeden under og etter seksualiteten.

Hvis væsken ikke lukter urin, er det ikke urin. Da er det sannsynligvis kvinnelig ejakulat, eller squirting. Fenomenet er omdiskutert. "Enkelte forskere mener det er snakk om ulike fenomener: noen ejakulerer (utsondrer) små mengder hvit væske fra Skenes kjertler (små kjertler som noen kvinner har som ligger i skjedens fremre vegg), mens andre sqirter større mengder klar væske fra urinblæra." (Brochmann, Støkken Dahl; Gleden med skjeden side 115). Det er altså noen som utsondrer væske  rett før eller under orgasme.

Hvis du opplever dette på nytt, kan du ta litt av væsken mellom to fingre, lukte på den og gni fingere sammen med væsken i mellom. Hvis det ikke lukter urin, eller kanskje bare er svak lukt av urin og at væsken er blank og glatt, er det kanskje kvinnelig ejakulat. 

Snakk med kjæresten!

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Sexordliste - hva betyr ordet?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Lurer du på hva et ord knyttet til sex betyr? Kanskje du finner svaret her. Og finner du ikke ordet - gi oss beskjed, så kan vi fylle det inn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex