Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr det at det kommer litt blodfarge etter sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig hatt ubeskyttet sex. Jeg har kjente nå to dager senere at jeg må tisse hele tiden og det er ubehagelig i underlivet. Jeg får ikke til å bæsje men det er noe jeg føler jeg ikke har fått ordentlig til i flere dager/ uker nå. Hver gang jeg går på do så kommer det bare litt og litt tiss. En av gangene jeg gikk på do var det litt utvasket blodfarge men det kom ikke sist gang jeg var på do. Jeg fikk akk samme følelse etter sist gang seg hadde sex (som var for første gang) var foresten ca en måned siden. Hva betyr dette? Jeg begynte også å blø etter første og andre samleie. Betyr det noe, eller var det bare jomfrukransen?

Besvart 06.06.2019 23:41
 

Svar
Hei jente 14 år

Hvorfor har du sex uten å bruke kondom eller annen prevensjon? Har du ønske om å få barn eller få en kjønnssykdom?

Du vet kanskje ikke at du kan få p-piller selv om du er 14 år, men da må du ta kontakt med helsesykepleier på skolen din, helsestasjon for ungdom eller din fastlege.

Her kan du lese mer om p-piller og at det ikke er noen aldersgrense på det.

Kondomer kan du få gratis både hos helsesesykepleier og bestille de gratis her.

Det er ikke uvanlig at det kan blø litt fra slimhinnene i skjeden når en har sex, og det oppstår gjerne små rifter og sår som kan blø litt.

Før selve samleiet er det viktig at dere bruker god tid, slik at du blir våt og ikke tørr og sår. Det er små kjertler som produserer "væske" slik at du ikke skal bli så sår. 

Det er også viktig at du er kåt og ønsker å ha sex, noe som gir signaler til din skjede om å utvide seg og gjøre seg klar for et samleie. Ikke gjør noe du ikke ønsker, for det er bare DU som bestemmer over din egen kropp!

Mange får en "tissfølelse" etter samleie, fordi din skjede ikke er vant med å ha sex.

Etter at du har hatt sex er det derimot fint å tisse en skvett. Det hjelper til med å forebygge blærekatarr hos kvinner - og derfor oppfordres alle kvinner til å forsøke å tisse litt etter hvert samleie.

Synes at du skal snakke med helsesykepleier på skolen din, og få mer informasjon om prevensjon. I tillegg bør du ta en prøve for å sjekke om du har en kjønnssykdom. Hvis du ikke får mensen neste måned bør du også ta en graviditetskontroll.

Når det gjelder bærsing, kan det være at du har hard avføring.For at du skal bli bedre og forebygge hard avføring, bør drikke rundt 2 liter væske hver dag, spiser mer fiber som grovt brød, korn, grønnsaker og frukt, samt være mer i aktivitet. Snakk med helsesykepleier om dette også.

Ønsker deg lykke til og håper at du har fått svar på ditt spørsmål.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex