Hopp til hovedinnholdet

Sugde en gutt uten kondom. Sjekke meg for kjønnssykdommer?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, så idag sugde jeg en gutt for første gang. han hadde ikke på kondom og jeg lurer på om jeg burde skjekke meg selv for kjønnsydommer. jeg er veldig sressa for at jeg kanskje har fått noe og jeg har lest veldig mye om at man kan få kjønnsykdommer ved oralsex. og hvis jeg burde skjekke meg, er det da en mulighet for at jeg kan skjekke meg samtidig som at foreldrene ikke får vite det? Hilsen en bekymra jente 14 år

Besvart 10.06.2019 18:24
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Hvis gutten har hatt seksualitet med andre, kan han ha kjønnssykdom/seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Hvis gutten ikke har hatt seksualitet med andre tidligere, har han ingen SOI. 

Den vanligste SOI blant ungdom er klamydia. Hvis man får klamydia i halsen har det liten klinisk/praktisk betydning. Det er sjelden en trenger å ta prøve fra halsen.  

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen om dette hvis du er urolig. Du kan også snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom uten at dine foreldre trenger å vite at du har vært der. 

Hvis du skal gi oralsex/munnsex en annen gang er det lurt å bruke kondom. Da slipper du å engste deg for SOI. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex