Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil så gjerne komme når jeg onanerer.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg vil så gjære komme når jeg onanerer. Det virker som at alle her som jeg leser om elsker det.. jeg vet ikke om jeg kommer når jeg onanerer eller om jeg liker det. Det føles bare ut som at jeg tar på meg selv. Jeg får ingen nytelse av det:( jeg har lest at dere mener at man kan gni på klitoris, men jeg skjønner ikke hvordan man skal gjøre det. Jeg håper dere kan gi meg noen tips på hvordan man kan gjøre det bedre og hvordan men merker at men kommer. Hilsen 13år gammel jente:(

Besvart 20.06.2019 17:09
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Så fint at du vil lære å onanere til du kommer/får orgasme. Orgasme gir gode følelser. 

For å få orgasme må du bli seksuelt tent/kåt. 

Det er to måter å bli kåt på.

Den ene måten er at du tenker på noe som gjør at det kiler på en god måte i kjønnet ditt. Slike tanker kalles seksuelle fantasier. Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye ting som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri. 

Den andre måten er du forsiktig berører den ytre delen av klitoris med en våt/fuktet finger. Du kan bruke litt spytt, matolje uten tilsetning, babyolje eller litt lotion uten parfyme. Hvis det er helt tørt er det ikke noe godt. Du kan forsiktig bevege fingertuppen over den ytre delen av klitoris, og prøve deg fram med hvilken bevegelse du synes er godt. 

Noen synes det er vondt å berøre rett på klitoris og stryker derfor rundt selve tuppen. Noen former to fingre som i en V og stryker på begge sider av ytre klitoris samtidig.

Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene. Prøv deg fram. Husk å nyte de seksuelle fantasiene dine. Da vil bevegelsene du gjør, føles gode. 

Når du får orgasme vil du merke at den gode følelsen av kiling øker, og det kommer små sammentrekninger i den ytre delen av klitoris, og også innover i de indre delene av klitoris. Noen kan også kjenne sammentrekninger i magen, rumpa og kanskje lårene. 

Etter at du har hatt orgasme, kan du kjenne med en finger i skjeden. Da vil du kjenne at den er våt. Det er fint. 

Øv når du er opplagt, har god tid og ikke blir forstyrret. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt. 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex