Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg si til foreldrene mine når jeg skal ha sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg skal ha sex med en gutt som er like gammel som meg i morgen. Vi har avtalt det lenge. Har fiksa hotellrom og alt. Men hva skal jeg liksom si til foreldrene mine? Man sier liksom ikke bare: nå går jeg å puler liksom. Så hva skal man si? Da mener jeg f.eks f Drar til byen ellerno

Besvart 18.06.2019 09:42
 

Svar
Hei!

Det er fint å lese at du og denne gutten har avtalt å ha sex sammen en stund. Da håper jeg dere har snakket godt om det og at begge vil det!

Akkurat hva du skal si til foreldrene dine må du nok selv bestemme. Du kjenner foreldrene dine best og vet hva de forventer av deg, for eksempel med tanke på ærlighet.

Hvis du og foreldrene dine er åpne med hverandre er det ikke noe i veien for å være ærlig og si at du skal ha sex. Du kan også si at dette har du tenkt nøye gjennom og at du vil det. At det er en gutt du stoler på er også godt å vite for foreldre.

Hvis du ikke har et slikt forhold til foreldrene dine kan du egentlig si hva du vil. For eksempel at du drar til byen med noen venner, eller at du skal hjem til en venn eller venninne.

Jeg vil anbefale at du tar med kondomer. Du kan få gratis kondomer hos helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som hindrer både graviditet og kjønnssykdommer. Se gjerne videoen om hvordan man tar på kondom i artikkelen jeg har lagt ved.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex