Hopp til hovedinnholdet

Er det noen måte jeg kan øve meg til sex, ha sex uten partner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år som egentlig har lyst på sex, men jeg har samtidig lyst til å vente til jeg er over den seksuelle lavalderen og jeg vil vente på den rette fyren. Så jeg lurte på om det var noen måte jeg kan enten øve meg til sex, eller ha en form for sex uten partner?

Besvart 25.06.2019 19:50
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Så fint at du vil lære deg å nyte kroppen og kjønnet ditt! 

Du kan lære deg å onanere til orgasme/de gode følelsene. 

Når du kjenner at det kiler i kjønnet på en god måte, kan du stimulere det. da er seksuelt tent/kåt. Sikre deg at du er alene og at ingen forstyrrer deg. Du kan låse døren til rommet ditt. Da vet du at du får fred. 

Du kan også øve deg på å bli kåt ved å tenke på noe som gjør at det kiler i kjønnet ditt. Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye ting som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri.

Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Denne ligger der de innerste kjønnsleppene møtes, øverst mot magesiden. De innerste kjønnsleppene ligger innenfor de ytterste. De ytterste kjønnsleppene har hårvekst. Klitorishodet er omgitt av en liten hette eller forhud. Når du blir kåt blir klitoris fylt med blod og dermed større, og også følsom for stimulering. 

Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme, avsnittet om jenter og onanering for tips til hvordan du kan onanere. 

Noen liker også å føre noe inn i skjeden. Sikre deg at skjeden er våt. Skjeden blir våt og utvidet hvis du er kåt.

Du kan bruke en finger eller to. Du kan også bruke håndtaket på en sminkekost eller en hårbørste. Du kan også bruke et tynt stearinlys eller en liten gulrot. Det du bruker kan ikke ha noen skarpe kanter. 

Gled deg over kroppen og kjønnet og onaner til gode følelser/orgasme. 

Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex