Hopp til hovedinnholdet

Har aldri hatt orgasme. Normalt å "ha sex" med dyna? Vondt å ha sex.

Jente 15 år
 

Spørsmål
heihei :-) okey, veldig flaut de tingene jeg skal spørre om, kanskje jeg ikke er normal en gang. men kan ikke spørre noen andre. 1. tror jeg aldri aldri har hatt orgasme, liksom hvordan vet man det? kommer det liksom en deilig og kilene følse i underlivet? - også, er det normalt og ha 'sex' med dyna for det har jeg gjort masse, så lenge jeg husker egentlig, syns bare det er utroolig deilig ; o får en kilene følse i underlivet, hva er dette? ( jeg fingrer ikke mens jeg gjør dette ) 2. jeg har hatt sex med kjæresten min 4-5 ganger tror jeg, probleme er at jeg får vondt hver gang, og fitte leppene mine sprekker liksom, om du skjønner.. så det gjør vondt hver gang han skal inn. syns dette er et lite problem.. for trodde det bare gjorde vondt første gangen. det er deilig sammtidig som det gjør vondt, tror du det er litt av grunnen for at jeg ikke får orgasme ?.. for jeg får ikke det ; s og lurer jo litt hvorfor da, trodde alle fikk det uansett jeg. håper du kan hjelpe meg med noen av spørsmålene, og håper du skjønte noe av det, og ikke tror jeg er en skrulling :- ) Hilsen meg.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Alle de tingene du spør om er helt normalt, og det er ikke første gangen disse tingene blir besvart. Du trenger altså ikke være flau eller føle deg rar i det hele tatt!

Det er vanskelig å beskrive hvordan er orgasme kjennes ut, og mange vil si at når du har opplevd den følelsen, så vet du det bare. Orgasme kjennes i korte trekk som en intenst god følelse som kommer etter at man har hatt det ganske godt en liten stund, når man har sex eller onanerer.
Det er et sterkt fokus på det å få orgasme, og det er ofte litt dumt. Det viktigste er jo at man har det bra seksuelt, ikke hva man kaller det. Hvis man føler at man blir tilfredsstilt sammen med kjæresten så har man allerede oppnådd det viktigste.

De fleste jenter får lettest orgasme ved stimulering av klitoris. Klitoris er en liten tapp som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Den er ofte dekket av en liten hudfold. Hos mange jenter kan klitoris være vanskelig å finne når man ikke er kåt, men når man blir kåt svulmer klitoris opp, og den blir lettere å finne.
Mange jenter synes at klitoris er så følsom at det er vondt å stimulere den direkte. Da kan man stimulere området rundt.

Det er helt normalt å onanere ved å "ha sex med dyna". Dette er en ganske vanlig metode for å onanere, og kan gi behagelig stimulering av området rundt klitoris. Det er kjempefint at du onanerer, for hvis kjæresten din skal kunne gi deg orgasme må du vite hvordan du skal få det, og det beste er om du finner ut dette ved å lære deg selv å oppnå orgasme ved onani.

En del jenter opplever at det fortsette å være vondt å ha sex etter de første par gangene, og det kan godt hende dette gjør at orgasmen din ikke kommer. Da er det spesielt viktig å sørge for at du er skikkelig våt før dere har sex. For at du skal bli våt nok må du være skikkelig kåt før dere begynner. Skjeden din produserer en væske som gjør at det ikke skal være vondt når noe føres inn i skjeden. Hvis det blir for tørt blir det vondt. Da kan man f.eks. bruke glidekrem når man har sex. Glidekrem er bra når man ikke blir våt nok, og kan også gi litt ekstra god følelse.
Hvis dette ikke hjelper, og du blir svært sår av selv små mengder sex bør du oppsøke lege for å få dette nærmere undersøkt.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om russetida?

Når ble den røde russelua tatt i bruk for første gang?