Hopp til hovedinnholdet

Kondylomer

Gutt 20 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en gutt på 20. Nå har jeg fått noe som jeg tror kan være en kjønnssykdom. På penishodet når jeg drar forhuden tilbake, på "innerhuden" som ligger innat penishodet når huden er rullet over penishodet til vanlig, der har jeg nå fått 4 hvite "prikker". Kan minne litt om f.eks en kvise, men man kan ikke klemme å så kommer det noe ut. Den ene sitter rett på strengen på siden. Litt vanskelig å forklare, å den er blitt litt "avlang". Akkuratt som en liten larve. Stedet prikkene er litt opphevet, så man kjenner dem fint når man stryker over med fingrene. I begynnelsen hadde jeg bare en "prikk". Det er denne som nå er "avlang" som en liten larve. (4 mm lang ca). Den begynte som en "prikk" Nå har jeg 3 prikker litt random på forhuden som jeg ser når jeg drar ned huden fra penishodet. Har en STOR misstanke om at det kan være en kjønnssykdom siden jeg aldri har fått det før å jeg hadde sex for en mnd siden med ei veninde som jeg ikke har gjort det med før... Om det er en sykdom, hva slags sykdom? Kan jeg bli kvitt det? Hvordan blir jeg kvitt det? Hilsen en litt smånervøs gutt på 20 :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette kan være kviser, selv om du ikke får klemt noe ut. Allikevel, som du sier, høres det litt ut som om det kan være en seksuelt overførbar infeksjon også, siden du aldri har hatt noe lignende før, og hadde (ubeskyttet?) sex med en ny partner for en måneds tid siden. Om det er en seksuelt overførbar infeksjon, er det nok kjønnsvorter. Dette er ikke farlig, og forsvinner av seg selv. Om vortene blir store eller plagsomme, kan man gå til lege og få hjelp med å fjerne dem.

Vennlig hilsen SUSS i smarbeid med ung.no. Lurer du på noe mer er det bare å ringe SUSS; 80033866, der er det leger og psykologer som kan svare deg.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om doping?

Kan bloddoping oppdages?