Hopp til hovedinnholdet

Trang forhud og svært følsomt penishode

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Heisann. Jeg har utrolig trang forhud, og den har aldri vært tilbake. Penishodet mitt (det lille jeg kan se av den ihvertfall) er derfor veldig rødt og utrolig følsomt. Jeg har latt en relativt uintens dusjstråle berøre og det var ikke direkte vondt, men ubehagelig. Jeg har også prøvd å ta på det og da gjorde det vondt, det var rett etter at jeg hadde onanert og da er det tydeligvis mye mer følsomt. Når jeg drar huden så langt tilbake så vises prikker (sammenhengende og går horisontalt nedover huden) disse er røde/samme farge som resten av huden og ganske følsomme når jeg tar på dem. Hva f*en skal jeg gjøre? Jeg er sammen med en fantastisk jente og jeg vil ikke noe annet i verden en å la hun være min første. Hun vet om problemet og sier at hun er er støttende og ikke har mye problem med å vente med sex, selvom hun savner det. Jeg har så utrolig lyst til å få dette fikset, og jeg veit at jeg må gjennom en slik operasjon for dette er nok trangere en vanlig. I tillegg er penishodet veldig følsomt grunnet at det aldri har vært i direkte kontakt med noe annet en selve forhuden. Når jeg har tatt denne operasjonen for å kunne dra huden bak, er det noe håp for å få den "normale" følsomheten på glansen? Jeg tror sex ville vært veldig smertefullt sånn som det er nå. Takk!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Ja, det høres ut som om forhuden din er ganske trang. Dette er noe ganske mange opplever.

Først litt generelt om dette problemet:
For mange løser det seg av seg selv, etter hvert som man onanerer og/eller er seksuelt aktiv. Da blir forhuden strukket, og til slutt er den slakk nok. For å skynde på denne prosessen kan man selv strekke forhuden noen ganger om dagen. Bruk gjerne uparfymert babyolje om forhuden blir litt sår.
For andre holder ikke dette, og det kan være aktuelt med hjelp fra lege. Om du ønsker det kan du oppsøke lege for å få vurdert hvor stort problemet ditt er. Legen vil kunne skrive ut salve som gjør det lettere å strekke forhuden, eller vil henvise deg til spesialist for å rette på dette med et enkelt inngrep, om det skulle være nødvendig.

Veldig mange som har slik trang forhud beskriver at glans/penishodet er svært følsom, slik at det nesten gjør vondt å berøre. Det er stor sannsynlighet for at dette vil gi seg når du får rettet på den trange forhuden.
Siden forhuden din er såpass trang som du beskriver, så er det lurt at du oppsøker fastlegen din for nærmere undersøkelse og henvisning til behandling. Det kan ta noe tid å få utført inngrepet, så du bør oppsøke lege raskt, så du slipper å vente så lenge på dette.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om russetida?

Hvem blir vanligvis svartruss?