Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med mange gutter, er redd for å binde meg, men ønsker det også. Lurer på hva jeg skal gjøre til høsten, er veldig usikker og sliter for tiden.    

Jente 19 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er ei jente på 19 år som har hatt sex med til sammen 10 gutter. Problemet mitt er at jeg er den typen som kan bruke og kaste, men liker ikke tanken på at folk gjør det mot meg. Jeg sliter med selvfølelsen en del, noe jeg tror kan ha mye av skylden for at jeg er slik jeg er. Har dere noen ide om hvordan jeg kan komme over det? For øyeblikket sliter jeg også mye med hva jeg skal gjøre til høsten, om jeg skal studere, eller jobbe og reise. Jeg har heller aldri hatt noen skikkelig kjæreste, og er usikker der også, om jeg vil ha en, eller fortsette slik jeg gjør (heller litt mer mot den første). Som dere ser sliter jeg med ganske mye for tiden, og det føles godt å bare få det ut. Tusen takk for god hjelp
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Tusen takk for at du sender inn dine tanker og refleksjoner til oss. Det er mange ganger det hjelper å sette ord på det man sliter med, enten i en bok man skriver i for seg selv eller som andre kan lese og gi tilbakemelding på.
 
Når jeg leser det du skriver får jeg tanker om at du savner stabilitet, ro og omsorg i livet ditt. Du har sex med mange gutter, du er usikker på hva du vil gjøre videre med livet ditt med jobbing, studier eller bare reise og du sier du sliter med selvfølelsen din.
Hva tror du selv skal til for at du skal klare å finne roen og bli trygg på deg selv? Det hender mange ganger at vi trenger hjelp til å finne slike svar, få noen til å høre på oss som kan hjelpe oss å "sortere" livet og plassere noen brikker på rett plass. Jeg synes du skal ta kontakt med helsesøster på helsestasjon for ungdom der du bor og avtale en samtale. Kanskje kan dette være det rette for deg, eller helsesøster vil hjelpe deg til å finne tilbudet for deg slik at du skal få det bedre med deg selv.
 
Har du vurdert å snakke med en karriere- veileder? Det er faser i livet vårt hvor vi trenger litt input om hvilken vei vi skal/bør gå, utifra enkle tester de gjennomfører. Det kan også sette deg på sporet om hva du kan vurdere å begynne med etterhvert når du føler deg mer ovenpå.
 
Forsøk å sette en grense for deg selv når det gjelder å ha sex med mange gutter. Finn en strategi slik at du unngår situasjoner der du havner sammen med en relativt ukjent gutt, og tilbring heller tid sammen med venner som gir deg trygghet, positivitet og er glad i deg for den du er.   
 
Lykke til videre, jeg heier på deg. Ha en fortsatt fin sommer.
 
 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ufrivillig sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ufrivillig sex


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hva står hiv for?