Hopp til hovedinnholdet

Skadelig å bruke glidekrem og dildo? Aldergrense? Er "squirt" farlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Siden eg er Singel og kanskje kåting av meg, så lurte eg bare på. Om det er noen skade og bruke glidekrem og Dildo ? Er det aldersgrense på dette ? Og kan man bruke dette uten og få noen som helst bivirkninger eller skade. Og dette med "Squirt", er det farli ? :S
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Så fint at du onanerer for å tilfredsstille deg selv mens du er singel. Det er helt trygt og en god måte å bli kjent med seg selv på, og det viktigste er jo at du har det godt!

Det er ikke i utgangspunktet noe problem å bruke glidekrem sammen med en dildo. Les ellers på pakningen på dildoen du vurderer å kjøpe.
Pass på å vaske sexleketøy godt etter bruk, og skyll gjerne av det med lunkent vann før du bruker det.

Noen sexbutikker har selvpålagt aldersgrense, men det varierer. Hvis du vil kjøpe på postordre (på nett) må du enten være 18, eller ha en person over 18 som bestiller for deg, så vidt jeg vet. Dette kan du høre nærmere med nettbutikken om.

Når det gjelder "squirt" så er jeg ikke helt sikker på hva du mener med dette. Hvis du mener såkalt "kvinnelig ejakulasjon", dvs. det at jenter kan sprute når de får orgasme, så er dette ikke farlig, men det er trolig mange jenter (kanskje de fleste) som ikke har fysisk mulighet til å få dette til.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Norge kan kalles en velferdsstat. Hva betyr det?