Hopp til hovedinnholdet

Får ikke orgasme når jeg har sex med kjæresten min

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei ; ) Jeg lurer på en ting. Jeg har fått Orgasme via. klitoris.. men når jeg har sex med kjæresten så får jeg ikke vaginal orgasme, heller ikke av klitoris.. Føler at kroppen min får en såkalt prestasjonsangst.. Spørsmålet mitt er at når vi har sex, så får jeg en enorm følelse at jeg må tisse, selv om jeg har tisset før samleia.. så når dette skjer så kutter jeg ut hele greia, fordi jeg vil ikke ha ett "uhell".. kan denne følelsen være at jeg kommer? eller er det noe feil med meg ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Nei, det er ikke noe feil med deg, og mange henvender seg til oss med spørsmål om dette.

De fleste jenter får lettest orgasme ved stimulering av klitoris. Klitoris er en liten tapp som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Den er ofte dekket av en liten hudfold. Hos mange jenter kan klitoris være vanskelig å finne når man ikke er kåt, men når man blir kåt svulmer klitoris opp, og den blir lettere å finne.
Mange jenter synes at klitoris er så følsom at det er vondt å stimulere den direkte. Da kan man stimulere området rundt.

Når man snakker om vaginalorgasme er det som regel snakk om noe annet enn klitorisorgasme.
Mange jenter opplever at de ikke får orgasme uten at klitoris stimuleres, mens en del jenter også får orgasme ved at penis føres inn i og ut av skjeden. En del snakker om G-punktet i den sammenhengen. Det er et omdiskutert punkt som trolig ikke kan gi respons hos alle jenter. Du kan forsøke å finne G-punktet inni skjeden. Det ligger et stykke inn (ca 4-7 cm omtales ofte), og ligger i skjedeveggen, i den veggen som ligger nærmest magen. Punktet kjennes følsomt og mange beskriver at det føles ruglete å ta på. En del opplever at stimulering av G-punktet gir en følelse av at man må tisse. Så lenge man kjenner hverandre godt og er trygge på hverandre, trenger det ikke være noe problem at man "lekker" litt, men dere kan jo legge et håndkle under dere, og ha mulighet til å kjapt ta en dusj etterpå?

Utforsk deg selv, gjerne sammen med kjæresten din, så finner dere ut hva som fungerer best for dere, og gir best respons. Noen jenter synes det er best å stimulere klitoris samtidig som kjæresten har penis inni skjeden, mens andre får god respons på det å bare ha penis inni seg. Prøv dere frem til hvilke stillinger som passer dere best.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er spilleproblemer like alvorlig som rusavhengighet?