Hopp til hovedinnholdet

hvor lenge skal man ha "vors" før man har sex?

 

Spørsmål
heia, jeg er en jente på snart 16 år, som har fått meg type, vi skal begynne å ha sex snart. Så har jeg et par spørsmål tl det: hvor lenge skal man ha "vors" før man har sex? er kondomer 100% sikker? slik at man ikke blir gravid under samleie? Er det sant at p-piller "skyver" bort mensen og eventuelt hvor lenge? Ja det var mine spørsmål denne gangen.
På forhånd takk
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Vorspiel før samleie er den tiden man kysser, koser, beføler osv. Lengden på det kan man jo selv bestemme. Dette er en viktig del av sexen, hvor forventningen og kåtheten bygges opp. Det kan være fra minutter til timer, men jeg vil råde dere til å ta dere god tid og utforske hverandre og bli skikkelig kåte.

Kondom er veldig sikkert hvis man bruker det riktig og gjennom hele samleiet. Det kan være lurt å ha en pakke med nødprevensjon/angrepille i reserve i tilfelle kondomen skulle sprekke, gli av e.l.

Hvis man bruker p-piller, kan man hoppe over mensen innimellom, det vil si at hvis det fungerer for den enkelte, bør man ikke ha mensen mer enn hver 2. eller 3. måned, eller bare utesette den noen dager innimellom v/behov.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er spilleproblemer et resultat av svakhet og uansvarlighet?