Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så lei av og være kåt hele tiden. Kan man gjøre noe så man blir mindre kåt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. jente 17 her, og jeg er sykt kåt hele tiden, blir det bare av å tenke på sex. Jeg har ikke annet valg og gjøre noe med det, er så kåt at jeg ikke bryr meg stort om hvem jeg har sex med. Jeg bryr meg jo, men de skjer bare når jeg er på fest og er full. Jeg husker ikke mye av det og er litt redd for at de skal skje mange ganger. Jeg er så lei av og være kåt hele tiden. Kan man gjøre noe så man blir mindre kåt? Bruker de guttene meg bare?. Tror alle jeg er en hore?. Jeg har blitt kalt mange stygge ting. Jeg begynner og tror på hva di sier. Vet ikke hva jeg skal gjøre jeg. Jeg er så lei av gutter som er sånn. Kan ikke jeg finne meg en bra fyr, Hilsen en utrolig lei jente..

 

Svar
Hei

Det er nok også andre som kan kjenne seg igjen i det du skriver.  Det er jo ikke noe uvanlig å være kåt, men det er mulig å greie å klare seg uten umiddelbar tilfredsstillelse for det, hvis man bestemmer seg.  En lur ting du kan gjøre er jo da å unngå situasjoner der du er ekstra utsatt.  Alkohol og annen rus utgjør jo en stor fare for at grenser utviskes, så da er det en ting å være forsiktig med.  Det høres jo ut som det er kombinasjonen fest og full som er den største utfordringen for deg.  Fint å vite hvor faren er, for da kan man også ha mulighet til å unngå faren.

 

Du utsetter deg jo for både dårlig rykte og for smittefare når det "bare blir sex med en eller annen".  Og det er jo absolutt en fare for at du blir litt brukt akkurat som du jo faktisk også bruker guttene som høres ut som de er like klare for sex som deg. 

 

Hvis du ønsker deg en stabil partner, så er nok det å endre på adferden din første skritt.  Jeg vil tro at det så er lurt å lete etter en gutt på andre steder enn du før har lett, for der kommer du jo lett inn i et vant mønster. 

 

Det er jo slik at hvis man begynner å gjøre en forandring med en ting i livet, så blir det også forandringer på andre områder.  For eksempel å gå på fest og IKKE drikke noe kan gjøre at du ser på de rundt med mer kritiske øyne og også at du ikke blir så kåt og ikke lar ting bare skje. 

 

Alle endringer begynner med en selv, så hvis du vil at andre skal se på deg på en annen måte, må du VÆRE på en annen måte.  -Da vil de rundt deg etterhvert forandre syn på deg og også forandre seg når de er sammen med deg. 

 

Og så er det jo ikke slik at man MÅ ha sex med noen selv om man er kåt.  Å onanere kan være en god måte å få tilfredsstillelse på.  Det kan også være lurt å ha sex litt sjeldnere for å "venne seg litt av med" kåtheten.  Seksuell nytelse er jo faktisk en form for rus og man kan bli litt avhengig av det også.  All avhengighet som styrer livet mye, er det grunn til å gjøre litt endringer i forhold til.

 

Lykke til med alkoholfrihet på neste fest som første skritt mot et nytt image.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Er all prevensjon gratis i Norge?