Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få kontakt med gutter? Blir flau over å si nei. Hva skal jeg gjøre? Hvordan skjer det at man har sex?

 

Spørsmål
Hei jeg er en jente på 14 år, jeg lurer på åssen man kan få kontakt med gutter, jeg var samme en han brukt emeg på sex han er 16 og jeg bare 14, jeg ronka han og han fingra meg, men hva skal jeg gjøre bli så flau av å si nei..
Og jeg har veldig lyst på sex egetnlig men jeg vet ikke om jeg tørr sjer det bare eller åssen er det? hilsen en nyrsjerrig jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er flere ting i spørsmålet ditt som bør kommenteres.

For det første så er det veldig viktig at du sier klart og tydelig nei hvis du ikke vil ha sex. Det er ingen som skal føle seg presset til å ha sex, og til syvende og sist lønner det seg å stå opp for sine egne meninger og følelser. Jenter som sier nei når de ikke vil ha sex viser at de er tøffe jenter som ikke kan "tvinnes rundt lillefingeren", og det setter fremtidige kjærester også pris på.

Når det gjelder hvordan man skal treffe gutter så finnes det ubegrensede muligheter. Kanskje har du gutter i klassen din eller i andre klasser på skolen, kanskje det finnes en firtidsklubb der du bor, eller kanskje du driver med eller har mulighet til å drive med andre fritidsaktiviteter der både gutter og jenter deltar? Når du treffer en gutt du liker er det lurt å gi ham litt ekstra oppmerksomhet, smile til ham, eller snakke med ham. De fleste gutter synes det er spennende om jenta tar initiativ til å snakke med ham. Kanskje du kan spørre den utvalgte om han vil gå på kino med deg, gå en tur, se på film eller noe sånt?

Når det gjelder spørsmålet om sex, så er det som regel slik at dette kommer litt av seg selv. Etter hvert som man liker en annen person tilbringer mye tid med ham eller henne utvikler forholdet seg fra klemming, til kyssing og klining, og så kommer sexen litt av seg selv etter hvert. Dette er ikke noe å stresse med, og i mellomtiden kan du jo bruke tiden til å bli bedre kjent med deg selv og kroppen din. Og så får du holde øynene åpne etter en potensiell kjæreste.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om minoriteter?

Hvilken av disse gruppene har urfolksstatus i Norge?