Hopp til hovedinnholdet

Nå er det 4 dager siden vi hadde analsex, å jeg er så sår og øm rundt hele anal-åpningen at jeg greir nesten ikke sitte en gang!

 

Spørsmål
Hei!
Jeg hadde satt sånn pris på å få svar i dag, så slipper jeg kanskje å dra til legen.
Jeg er en jente på 17 år, og kjæresten min og jeg har begynte å ha litt anal sex.. Nå er det 4 dager siden vi hadde det, å jeg er så sår og øm rundt hele anal-åpningen at jeg greir nesten ikke sitte en gang! det gjør skikkelig vondt. Og i tilegg til det så tror jeg at jeg har revnet ytterst i vaginaen, fordi jeg har drit vondt der også, og det er akkurat som at det er en skorpe der.. det er 4 dager siden jeg hadde sex med kjæresten min nå, det er vel ikke vanlig at man skal ha vondt etter samleie så lenge?? Jeg har prøvd å smøre på aloevera begge steder, men hjelper ingen ting. sist gang vi hadde anal sex så gikk ubehaget over etter et døgn bare.. å så hender det jo selvsagt at jeg er litt øm i vagina åpningen etter sex, men det går som regel over etter en natt. Men denne gangen er det bare så ille, føles som om noen har dratt meg fra hverandre på midten. Plis fortell meg hva jeg kan gjøre med det her, har sagt til kjæresten min at jeg er syk, sånn at jeg har sluppet sex, men han begynner å bli utålmodig, å jeg syns det er flaut å si hvor vondt jeg har!..
OG BTW; var nettop og testet meg for klamydia, og det har jeg ikke..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Beklager at vi ikke har fått svart før. Vet ikke om du kanskje har vært hos legen ennå, men her er i alle fall mitt svar:

Analåpningen er en ganske stram lukkemuskel og det er både endel nerver og en del blodårer i området. Analåpningen er ikke i utgangspunktet beregnet på å skulle trenges inn i, og det krever at man er både forsiktig og tar en del forhåndsregler. For det første er det viktig å være obs! på at i endetarmen er det endel bakterier som kan skape infeksjon hvis de kommer til andre steder, for eksempel i skjeden og i urinveier. Det er derfor viktig å alltid bruke kondom når man har analsex, og ikke være ført i det hullet og så i skjeden etterpå, for da tar man med bakterier dit. Det er også viktig med glidekrem fordi det ikke er den samme naturlige smøringen der, og lett kan bli sårt og sprekker ellers. I tillegg er det viktig å ta inntrengningen gradvis slik at lukkemuskelen får anledning til å slappe av før neste skritt.

Hvis plagene dine vedvarer, syns jeg du skal få testet deg hos lege for å se om det kan være et sår med infeksjon du har, eller om det er en infeksjon i skjeden.

Og hvis du får slike ubehag etter en type sex, så er det kanskje grunn til å begrense den formen for sex. -Og hvis ikke du egentlig syns noe om det, bør du si klart ifra om det!

Litt hensynsfullhet og forståelse bør man forvente av en partner, så når du forteller skal du forvente det og ikke videre mas om sex før du føler deg klar for det.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hva gjør du hvis du mottar reklame på epost selv om du har sagt nei til å motta?