Hopp til hovedinnholdet

Når er det normalt å debutere seksuelt? Får man lettere orgasme hvis man runker mer?

 

Spørsmål
Hei, jeg har noen spørsmål.

Jeg er en gutt på 13 år som lurer på når det er normalt å debutere, jeg kjenner mange i klassen min som har pult, og jeg lurer på om det er noe i veien med meg, for det er ingen jenter som har prøvd seg på meg. også en ting til, er det sant at man får bedre orgasme hvis man runker mer?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Gjennomsnittsalderen for seksuell debut er over 16 år for både gutter og jenter. Det er med andre ord ikke noe galt med deg som ikke har hatt sex, og det er naturlig å tenke at de fleste på din alder heller ikke har hatt sex.
Når det gjelder de du kjenner, så kan det hende at de har begynt litt tidligere enn andre, men det kan også hende at noen av dem skryter på seg en del.

Om du med å "prøve seg" mener at ingen jenter har sagt at de vil ha sex med deg, så er ikke det hverken unormalt eller spesielt overraskende. Antakelig er det ganske få gutter på din alder som opplever at jenter henvender seg til dem for å ha sex.
Om du mener at du ikke opplever at du blir flørtet med, så er det veldig mange som opplever dette, både gutter og jenter. Første råd som er å gi i en slik sak er å ikke sitte og vente, men å ta et initiativ overfor jentene selv.

Når det gjelder ditt spørsmål om runking, så er det nok en del sannhet i det du spør om. Når man runker blir man godt kjent med seg selv og sin egen kropp, og kan prøve seg frem med forskjellige måter å runke på.
Onani er helt normalt, trygt, sunt, og en kjempegod måte å utforske seg selv på, og det anbefales for både gutter og jenter.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Hvem forvalter det statlige barnevernet?