Hopp til hovedinnholdet

Jente, 15, blitt kjent med eldre mann på nett som utnytter yngre jenter  

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg lurte på en ting, jeg ble kjent med en fyr via nettet, og han er 22 år, og han skryter av at han går på yngre jenter, han sa blant annet at han hadde hatt seg med ei 14 år gammel jente når han var 20 år, PÅ skolen hennes. han seier han liker yngre jenter for dei er med på mere. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er ikke rett at er 22 år gammel man går på mindre jenter som er usikre på seg selv, og gjør mye for å høre at dei er flink til noe eller at noen syns dei er fin. han spør etter bilder av meg i undertøy eller bikini. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg merker han er flink til å snakke, få deg til og tro på han og det gjør det lettere å få bilder av yngre jenter. det blir helt feil at yngre jenter ligger med en 22 år gammel man, på skolen og gjør ting dei ikke er klar for, så jeg lurer på hva jeg burde gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du tenker at du er nødt til å gjøre noe!!! Det er dessverre noen som utnytter andre mennesker på den måten, og det er veldig trist og dumt! Og dessverre er det ofte også vanskelig å gjøre noe for å få sånne mennesker til å slutte. Og det at en mann på 22 år konsekvent går etter yngre jenter er ikke riktig. Det å få oppmerksomhet fra en på 22 år kan riktignok for noen virke veldig stort, og noen jenter kan bli veldig kry og glad for det! Men er han veldig mye eldre enn det, kan det virke litt eklere også på de jentene. Det kan jo hende han likevel er enda eldre, selvom han sier han er 22... Hvem vet?

For din egen del er kanskje det enkleste du kan gjøre å slutte å ha kontakt med denne mannen. Dersom du ønsker å gjøre noe som også kan hjelpe andre er kanskje det enkleste, og riktigeste å melde ifra til politiet. Sjekk ut artikkelen nedenfor som heter politiets røde knapp i forhold til hvordan du kan gå frem! 

Jeg ønsker deg lykke til! Og takk for at du ønsker å gjøre noe med dette!

Hilsen

 

 

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Sett noe ulovlig på nett? Tips politiet!

Tips politiet

Har du sett noe ulovlig eller blitt utsatt for noe ubehagelig på nettet? Tips politiet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep