Hopp til hovedinnholdet

Skal begynne med Cerazette

 

Spørsmål
Hei!
Jeg skal begynne med p-piller snart. Pillen jeg skal begynne med er cerazette. Man må jo ta p-piller regelmessig. Er det helst på samme tidspunkt? For jeg har tenkt å ta det på morgenen, fordi det er da jeg tror jeg kommer til å klare å huske det. Men morgenen er jo kl. 7 på hverdager, og 12 i helgen. Går dette? Eller må jeg finne et annet tidspunkt? For jeg tror det går bedre om jeg tar det når jeg strår opp..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Først av alt er det viktig med en liten presisering: Cerazette er strengt tatt ikke en p-pille, men en minipille. Dette betyr at den ikke inneholder østrogen, som finnes i p-pillene.
I kontakt med helsevesenet, SUSS e.l. er det viktig at du forteller at du bruker minipille/ Cerazette, så det ikke oppstår misforståelser.

Cerazette skal være laget slik at den fungerer på samme måte som p-piller. Andre minipiller må tas på samme tidspunkt hver dag, med maksimalt 3 timer forsinkelse. I følge produsenten er Cerazette like sikker som vanlige p-piller, og det betyr at det ikke skal gå mer enn 36 timer mellom hver pille.

I klartekst betyr dette at den ordningen du beskriver fungerer fint.

Hvis du har andre spørsmål om Cerazette eller andre ting kan du diskutere dette med lege, helsesøster, SUSS eller stille spørsmål her.

Lykke til med Cerazette!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om trafikkregler?

Hvilke av disse er IKKE påbudt utstyr på sykler?