Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg må på do hele tide, men tisse kanskje to dråper

 

Spørsmål
Hei, jente 16 her.
Jeg har hatt klamydia før, og tatt behandling, dette er ca et halvt år siden nå. Tok prøve etter behandlinga, som var negativ, altså ikke klamydia. Har vært i fast forhold siden, og typen har også tatt behandling men har ikke sjekka seg etter behandlinga.
Nå har jeg fått et slags symptom.,.,tror jeg.,.,men hvet ikke helt hva det er, om det kanksje er klamydia igen.

Jeg føler jeg må på do hele tide, men tisse kanskje to dråper. Kan dette bare være en liten urin infeksjon som forsvinner av seg selv etter en stund, eller kan det være en kjønnssykdom? Har hørt det er smart å tisse etter samleie, for å hindre at noe av bakteriene kan komme inn i urinrøret.

jeg har hatt det i bare et par dager, men er svært slitsomt å måtte tisse hele tiden...

Mvh Jente 16
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Skjønner at dette er slitsomt for deg. Det er godt mulig at du har fått en urinveisinfeksjon. Symptomer på dette er gjerne at man tisser lite, men ofte og at det er smertefullt å tisse. Det er lett å sjekke om du har fått dette. Ta med en urinprøve enten til legen din eller på helsestasjon for ungdom, slik at de kan få bedømme den der. Det er som du sier lurt å tisse etter samleie. Da skyller du ut bakterier som i værstefall kan gi infeksjon.
Jeg anbefaler at du ber kjæresten din om å teste at behandlingen har virket på han også. Ellers kan dere komme inn i en evig rund dans hvor dere stadig smitter hverandre. Ta han med deg på helsestasjon for ungdom slik at han kan få gjort det her. Før han har testet seg ville jeg insitert på å bruke kondom, det går tross alt ut over deg dersom han fortsatt har klamydia, så dette kan han gjøre :)
Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Den store snustesten

Påvirker snus tannhelsen på noen måte?