Hopp til hovedinnholdet

Muslimsk jenta har hatt sex med kjæresten

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 16 år gammel. jeg har en kjæreste som er 18 år. jeg er egentlig muslim. han spør meg alltid om jeg kunne hatt samlaie med han. men så i går ble jeg liltt tvinge for det jeg vet ikke hvordan det ble men jeg hadde sex med han. og da hvis foreldrene mine for vite om det så blir dårlig kan dere hjelpe meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at situasjonen bekymrer deg og er glad for at du tar kontakt.


I Norge er det lov å ha samleie når man har fylt 16 år, men begge parter skal ha lyst til det. Det høres ut som at kjæresten din kanskje har tvunget deg til å gjøre mer enn det du var klar for. Det er viktig at kjæresten din respekterer de grenser som du har. Hvis du har lyst til å snakke med noen om det som skjedde synes jeg du skal ta kontakt med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom i kommunen.

I mange kulturer er det foreldrenes oppgave å sørge for at barn blir godt gift. Mange foreldre tilltater derfor ikke at jentene har kjæreste fordi det er viktig at hun er jomfru når hun gifter seg. Mange jenter som deg er derfor redde for at foreldrene skal få vite at de har hatt sex. Selv om det bare er du som kan vite om du er jomfru eller ikke (se artikkelen under) så kan rykter om at en jente har kjæreste og kanskje sex være like ille. Hvis du er redd for foreldrene dine sine reaksjoner og hva som kan skje med deg om de får vite det, så vil jeg anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på, helsesøster, rådgiver, lærer eller andre.

Dersom situasjonen hjemme blir ille kan du ta kontakt med barnevernet i kommunen din. Du kan også ta kontakt med alarmtelefonen for barn og unge  (tlf 116 111). Her kan du snakke anonymt å få råd og hva du kan gjøre.

Lykke til!

Hilsen ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex