Hopp til hovedinnholdet

Svakere ereksjon enn før. Kviselignende prikker/klumper under forhuden ved siden av strengen.

 

Spørsmål
hei jeg er en gutt på 16 og jeg har svakere ereksjon enn det jeg hadde før. Og jeg har noen kvise lignende prikker/klumper under forhuden ved siden av strengen. Hva kan dette være?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er helt vanlig at styrken på ereksjonen varierer med dagsformen, og i perioder kan den virke slappere eller stivere enn ellers. Dette kan skyldes hvor god form man er i, om man er stresset, hvor kåt man blir, osv.
Så lenge den faktisk blir stiv, når du er alene og/eller sammen med noen, er det ikke noe å bry seg om. Hvis man opplever at penis aldri blir stiv i det hele tatt bør man oppsøke lege.

Prikkene/klumpene du beskriver kan skyldes mange ting:

- Små arrdannelser
En del gutter opplever at penisstrengen (strengen på undersiden av penishodet) er litt stram, og at det kommer små sår pga. onani eller sex. Disse små sårene kan danne små arr. De er ikke farlige å ha.

- Spicula glandis
Spicula glandis er også kjent under navnet "penis pearls" - "penisperler", og er små knappenålsstore prikker som ofte legger seg som en krans rundt penishodet. De hverken kan eller skal fjernes, skyldes ikke sykdom, og mange gutter har dem.

- Talgkjertler
Du har talgkjertler i huden. Hos svært mange gutter kommer disse til overflaten i form av prikker som det kommer hvit talg ut av om man klemmer. Det er lurt å ikke klemme, da kan det nemlig bli betent. Talgkjertler skal heller ikke fjernes, og skyldes heller ikke sykdom.

- Kjønnsvorter
Kjønnsvorter beskrives typisk som små blomkållignende prikker/klumper, men kan variere mye i både form og størrelse. Kjønnsvorter skyldes et virus som ikke kan behandles bort, men utbruddene kan begrenses med reseptbelagt legemiddel, eller de kan skjæres bort av lege. Kjønnsvorter smitter seksuelt, men ikke alle får utbrudd, og for de fleste er det litt plagsomt, men ikke noe stort problem.

Hvis du vil være sikker på hva det er du har bør du oppsøke lege/helsestasjon som kan undersøke deg.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Er aldersforskjell en grunn til å holde seg unna den man er forelsket i?