Hopp til hovedinnholdet

Han maser om å ha sex med meg. Han er 16, jeg er 13.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg så en gutt nede i byen for lenge siden. Jeg fant han plutselig på Facebook og la han til. Vi begynte og snakke sammen veldig mye og ofte. Jeg var 12 år da vi først fikk litt kontakt, og han var 15, jeg skjønte med en gang at det var aldersforskjell men han var jo snill, det var broren til en venn av meg som jeg kjenner. Jeg hadde ikke snakket med han på byen, bare sett han og synes han var fin. , har snakket med han igjennom mobil, men ikke i virkeligheten.. Etterhvert ville ha ha sex med meg, han sa at jeg skulle få 2000kr hvis jeg gjorde det. Jeg sa at jeg var for liten til det, og snakket ikke med han. Jeg sa ikke noe til foreldrene mine, jeg turte ikke. Etter noen dager da så fortsatte han. Jeg sa set til helsesøster på skolen, etter det så hadde jeg fått en ny melding på Facebook. Det var fra han, han hadde skrevet " hva er det du har gjort nå da, sagt fra til voksene og greier" jeg svarte ikke.. Noen måneder etter det, skulle jeg og søstera mi og noen andre på VG lista 2012. Jeg så han der. Han stod rett bak meg, så er sikker på at han så meg og. Snakket ikke med han da, men noen dager etter vg lista, snakket jeg med han på Facebook igjen.. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg sa unnskyld for at jeg hadde sagt det til helsesøster.. Jeg var dum da, men jeg gjorde det..... Så snakket vi ikke mere på en stund, og nå så har vi begynt igjen. Nå er jeg 13 og han er 16. Ham vil fortsatt ha sex med meg, og vil at jeg skal suge han. Mamma vet ikke at jeg snakker med han, for jeg får egentlig ikke lov, etter det han har sagt til meg. Han har hatt sex mange ganger før, og sier at det er deilig og sånt, jeg har vært kåt og fingra og sånt før, og har lest på denne siden om sex, fordi jeg har ikke fått mensen enda, og hva kan skje, og hvis jeg er for trang, vil ikke drite meg ut.. Jeg har litt lyst til å ha sex med han, han er veldig fin, og snill, men jeg tenker på alderen, og at vi ikke har snakket sammen i virkeligheten.. Bare sett han liksom han sier at det kommer til å gå bra at vi har sex.... Har ikke snakket med mamma om sex før, og vil ikke det heller, det er flaut, jeg føler meg liksom litt klar til å ha sex med han, men er redd hvis noen kommer til å merke det, eller finner det ut.. Hørt at sex er skikkelig deilig, spesielt sen første gangen, hvis man er våt og sånt, hva bør jeg gjøre?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det var klokt at du snakket med helsesøster. Det viktigste man kan gjøre når noen truer, er nettopp å fortelle om det til noen trygge voksne.

De som prøver å true til seg eller kjøpe seg seksuelle tjenester skal ikke få gjøre dette i fred og ro. Fortell igjen hva han sier til deg til helsesøster.  Det beste ville være om du også greide å fortelle mamma om dette, så du har hennes støtte for å beskytte deg mot ham.

Det er to lovbrudd på gang her. Han er ansvarlig og den som bryter lovene:

1) Hans sexpress via internett er straffbart i Norge og kalles grooming.

2) Siden han er 16 år og du er tre år yngre en den seksuelle lavalderen (16 år) så har han ikke lov til å gjøre noe seksuelt med deg. Det er straffbart og kalles seksuelt overgrep. Loven er til nettopp for å beskytte de yngre fra å bli presset og misbrukt av de eldre.

Han bør finne noen på sin egen alder. Kanskje klarer han ikke å få kjærester på sin egen alder fordi han truer, sutrer og presser.

Du spør hva bør du gjøre. Fortsett å holde deg unna han. Smart gjort av deg. Fjern han som facebookvenn. Vær aldri alene med han fordi han kan gjøre deg vondt. Det at han tror han kan kjøpe jenters kropp for å tilfredsstille seg selv vitner om at han har et nedsettende kvinnesyn. 

Vent med å prøve samleie til du finner en som virkelig viser deg respekt. I mellomtiden kan du bli godt kjent med egen kropp og lyst. Det er flott at du har seksuelle følelser og klarer å fingre deg selv. Fortsett med å utforske dem og å ta vare på dem. 

Vennlig hilsen sexologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep