Hopp til hovedinnholdet

Beskytter p-piller mot graviditet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er 17 år gammel jente jeg har hat sex for men da var jeg 16 år. Men jeg og pappa snakket om mye om sex han lærer meg hvordan man har sex. Men av og til føler jeg meg at mamma er redd for noen. Og hun sir at jeg skal ha besytlese mot gravidheten da menner hun at jeg oppresjonen at jeg ikke skal bli gravid men pappa sir at jeg er alt for ung til det da sir pappa at jeg kan bruke p-piller. kan p-piller besyte den mot gravidheten?? Når jeg fikk dildo av pappa da ble mamma så sint på ham at jeg fikk den av ham. Men hva er det med mamma av og til er hun redd for noen med meg når jeg har sex med noen?? hilsen Ina som er 17 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

P-piller beskytter mot graviditet.  Det gjør også p-stav.  Jeg er enig i at det er litt for tidlig å ta en operasjon for å hindre at du skal bli gravid.  Det er bedre om du kan bruke for eksempel p-stav som gir en veldig trygg beskyttelse i 3 år fremover. Dette kan du prate mer med fastlegen eller helsesøster om.

Det er bra at du kan litt om sex.  Det er også viktig at du passer på å ta godt vare på deg selv og ikke ha sex hvis du ikke selv ønsker det.  Det beste er å ha sex med en kjæreste, og da er det jo lurt å bli godt kjent først, før dere har sex.  Ikke ha sex som andre presser deg til eller lurer deg til. 

Jeg er litt usikker på hva du mener med at pappa lærer deg hvordan man har sex.  Foreldre kan fortelle om sex til barna sine, men ikke vise- eller ha sex med barna sine.  Hvis de gjør det, er det ulovlig, og hvis du har opplevd det, må du si ifra til noen andre voksne.  Du kan prate med en lærer eller med helsesøster om dette, eller du kan ringe Alarmtelefonen 116 111.   

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex