Hopp til hovedinnholdet

Usikker på hvem jeg kan snakke med når jeg trives dårlig på skolen

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no. Jeg går på en dårlig skole og trives veldig dårlig der. Derfor kontaktet jeg avdelingsleder, eller jeg prøvde å kontakte han. Men det virker ikke som han bryr seg. I tillegg så er det ikke så mange andre jeg kan snakke med på skolen. Senere, snakket jeg litt med helsesøster og sånn på skolen og det var greit. Men synes bare det er dumt at de andre voksne på skolen ikke bryr seg om meg (virker det som). De forstår ikke problemet mitt og tar det ikke seriøst. Synes dette er kjempe dumt. Jeg har det faktisk ganske vondt, men de bare overser meg. Hvordan kan jeg få de til å høre på meg og mine forslag? Og forresten, avdelingslederen sa at det kunne være lurt av meg og gå å snakke med han eller noen andre hvis jeg lurte på ting. Det tok ganske lang tid før han skrev det til meg. Men igjen føler jeg at han vrir seg unna meg. Uansett, jeg er SÅ redd for å møte han. Fordi han ser skummel ut og jeg vet ikke hvilke tanker han har gjort om meg. Vil at dette skal slutte, men hvordan?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Jeg syns det var bra at du prøvde å ta kontakt med avdelingsleder ang. dette.  Det høres ut som du nå har oppnådd kontakt, selv om det var litt vanskelig og gikk seint før du fikk svar.  -Men jeg tenker at du skal ta imot tilbudet om å komme og prate med ham hvis det er noe.  Du har lagd deg noen tanker om at han ser skummel ut og du er usikker på hva han tror om deg.  -Prøv heller å se at han er der nettopp for å hjelpe deg med det som er vanskelig.  Han skal lytte til det du har å si.  Hvis du er redd for å ikke få sagt alt du ønsker når du møter ham, kan det være lurt å skrive det på forhånd og enten ta med det skriftlige eller sende ham en mail på forhånd.  Kanskje kan du også be helsesøster om å bli med deg på en prat.  

-Det kan også være et tips å se litt etter ting som faktisk fungerer OK.  -Det kan både være til hjelp for deg selv å fokusere på det, men også lurt når du skal prate med avdelingsleder å ha noe positivt å vise til, for da kan de oppleve deg mer nyansert og tar deg lettere på alvor.  

Stå på videre.  Si ifra om det som er vanskelig og få det bedre.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag